Навчання для працівників мережі Карітас України провели британські тренери

З 15 по 18 квітня 2024 року представники восьми місцевих організацій Карітас опановували найкращі європейські практики виявлення, інтерв’ювання та надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми.

Десять сесій для учасників тренінгу провели Колін Карсвелл та Берні Граветт – керівники організації CTN, експерти з протидії торгівлі людьми Сполученого Королівства Великої Британії.

Навчальний курс тренери інтегрували у практичні вправи, вибудовані на сюжетах реальних історій дітей і дорослих, які постраждали від торгівлі людьми.

Учасники заходу виконували практичні завдання у мінігрупах, брали участь у брифінгу, аналізували, оцінювали власну та групову роботу, активно дискутували.

Кожний спробував себе у ролі інтерв’юера, постраждалої особи, спостерігача й асистента.

Такий формат навчання дав змогу продуктивно засвоїти нові знання, перейняти цінний досвід та опанувати практичні навички.

Завершився навчальний курс врученням сертифікатів та груповою світлиною.

Своїми думками з учасниками тренінгу поділилися тренери – Берні та Колін: «Приїзд в Україну для нас – це не лише професійний інтерес, а й важлива місія – навчити українських колег ефективній співпраці в мережі Карітас, з міграційною службою, національною поліцією, офісом омбудсмена для запобігання торгівлі людьми, виявлення постраждалих, їх захисту та надання допомоги. Мережа Карітас України має стати рушійним фактором змін українського суспільства у цьому напрямі, його майбутнім».

Тренінг «Техніки інтерв’ю осіб, що постраждали від торгівлі людьми» проведений у межах програми Безпечна міграція та протидія торгівлі людьми Карітас України.

Ми вчимося і працюємо, щоб кожний із нас мав право на життя і свободу від торгівлі людьми.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/