Image

На Донеччині згуртовують дітей арт-терапією у майстерні «Древодім»

0 Comments

Тридцять дітей відвідують заняття у майстерні «Древодім» на базі БФ Карітасу Краматорськ. На верстатах тут навчають працювати з фанерою – випилювати, випалювати та малювати. Заняття відвідують діти від 5 до 14 років, повідомляє ІА «Вчасно».

Андрію Слободяну – 11 років. Хлопець виготовляє дерев’яний будиночок, щоб вдома вішати ключі.

«Мені подобається працювати з деревом, – ділиться Андрій. – Вдома я теж цим займаюся, лобзиком випилюю, це прояв творчості. А ще це подарунок, зроблений власноруч».

Семирічна Катерина на заняття прийшла з батьком Олександром. Він допомагає дівчинці зробити заготовки для підставок під чашки. Школярка каже, що може випилювати і розфарбовувати сувеніри. Найбільше дівчинці подобається випалювати на дереві якісь малюнки. Віталій Бровко допомагає кожній дитині на занятті опанувати роботу з інструментом. Учитель з тридцятирічним стажем пояснює дітям правила безпеки і допомагає зробити заготовки. Наймолодшій учениці у цій майстерні – 5 років, за словами викладача у дівчат працювати з інструментом виходить краще.

Викладач Віталій Бровко

«На заняттях ми працюємо з електролобзиком, кожен виготовляє свою модель. Багато діти роблять тематичних сувенірів – до Нового року, Різдва, дня народження батьків, – каже педагог майстерні «Древодім» Віталій Бровко. – До роботи долучаються і батьки, інколи тато відійти не може від інструмента, це згуртовує родину».

Cаме для згуртування родин Карітасі і запустили цей проект. З-поміж багатьох ідей для залучення людей до нових ініціатив обрали майстерню по роботі з деревом. Заняття для дітей-переселенців, дітей з багатодітних, неповних родин безкоштовні. Охочих прийти стає все більше.

«Зараз ми активно просуваємо ідеї соціального замовлення, соціальних послуг, аби максимально розширити цей проект, – розповіла координаторка проекту «Простір підтримки» Карітасу Краматорськ Катерина Овчаренко. – Бачимо, що діти у захваті, 90% з них казали, що знайшли тут друзів, більша частина дітей відзначила, що робота у майстерні є для них цікавішою альтернативою, ніж сидіння за комп’ютером. Заради цього і працюємо».

Categories: Новини

Залишити відповідь