Image

Карітас Суми та Охтирська міська рада уклали меморандум про співпрацю

Спільна робота буде спрямована на програми у сфері соціального захисту. Зокрема Меморандумом закріплено надання широкого спектру послуг для дітей.

У Карітасі Суми працює «Кризовий центр», де надаються безоплатні послуги для ВПО та мешканців зони бойових дій Сумщини, а саме психологічна підтримка, юридична консультація, послуги кризового менеджера та соціальний супровід.

«Підписання Меморандуму є першим кроком до того, що об’єднавшись з владою ми не просто усно декларуємо, а письмово закріплюємо спільне прагнення до ефективної підтримки людей. На базі нашого фонду діють проєкти, в межах яких надається гуманітарна допомога, «гарячі обіди», юридична та психологічна допомога, функціонує «Простір дружній до дитини». Приміром, в рамках проєкту «Простір дружній до дитини» у нас працює садок для дітей двох вікових груп, підготовка до школи для першокласників, гурток інтелектуальних ігор, гурток шахів, гурток правознавства, англійська для дітей шкільного віку та для дорослих, логопед, дитячий психолог. Соціальні педагоги проводять майстер-класи, квести та арттерапію. Організовуємо спільні заходи з поліцією, кінологічною службою. Це все доступно для дітей в Сумах. Але відтепер плануємо, щоб виїзна команда Простру відвідувала дітей в Охтирці», – ділиться думками отець Аристарх, дректор сумського осередку Карітасу.

«Ми завжди відкриті до співпраці заради спільної мети – підтримки людей у час війни. Я вдячний Карітасу Суми за ініціативність та небайдужість, за милосердя та дієву допомогу людям. Впевнений, що наша співпраця буде дуже ефективною», – зазначив міський голова Павло Кузьменко.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь