Image

Карітас Італії та Карітас України організували таборування для 90 українських дітей із міст наближених до бойових дій

Літні табори мають велике значення для дітей, надаючи їм унікальні можливості для розвитку, навчання та розваг. Під час літніх канікул діти можуть відірватися від звичайної рутини, завести нових друзів і зануритися в різноманітні активності, що сприяють їхньому всебічному розвитку.

Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» та його місцеві організації проводять літні табори щоліта, адже це можливість у відпочинковій формі допомогти дітям розвивати соціальні навички, вчитися співпраці, комунікації та взаємодії в команді. Табори також сприяють підвищенню самостійності та впевненості у власних силах, оскільки діти часто беруть участь у прийнятті рішень та виконанні завдань самостійно.

Щороку працівники Карітасу та наші вихованці щиро радіють, якщо вдається організувати літні табори за кордоном. Адже вони мають багато переваг для дітей: дозволяють покращити мовні навички через повне занурення в іноземне середовище, сприяють культурному обміну та розширенню світогляду. А ще діти можуть побути в безпечному середовищі та елементарно відпочити від тривог та викликів, які для несе для них проживання в країні де відбувається повномасштабна війна.

Цього року збагатити українських дітей новими враженнями, знаннями та досвідом допомагає Карітас Італії в рамках проєкту “Літній відпочинок українських дітей в час війни”.

90 дітей від Карітасу Харкова, Карітасу Краматорська, Карітасу Запоріжжя, Карітасу Сум та 10 супроводжучих дорослих таборуватимуть в Італії з 29 липня по 10 серпня 2024 року.

«Запрошені діти матимуть відпочинок та екскурсії визначними місцями Республіки Італія та ознайомляться з культурною спадщиною. Групи дітей будуть перебувати в Італії в супроводі волонтерів-перекладачів», – розповідає менеджерка дитячо-молодіжних проєктів Карітасу України Ірина Пухняк.

25 дітей із Сум гостинно прийняв у себе Caritas Diocesana Teggiano в центрі відпочинку в муніципалітеті Постільйоне, у регіоні Кампанія, провінція Салерно.

А 75 дітей із Харкова, Запоріжжя та Краматоська, завдяки співпраці з ACLI, проживають у відпочинковому комплексі в муніципалітеті Фрабоза-Сопрана, у регіоні П’ємонт, провінція Кунео.

Карітас України організував перевезення дітей з місць проживання до міста Перемишля (Польща) та у зворотному напрямку, а перевезення комфортабельними автобусами з Перемишля до місць таборування забезпечив Карітас Італія.

Бази відпочинку мають необхідну кількість спалень і душових для прийому дівчаток і хлопчиків. Буде забезпечено триразове харчування в ресторані. Передбачена розважальна програма, спортивні заходи, екскурсії та подорожі.

«У закордонних подорожах та таборуванні діти вчаться самостійності, відповідальності та адаптації до нових умов, що сприяє особистісному зростанню. Табори допомагають налагодити міжнародні дружні зв’язки, що може бути корисним у майбутньому. Освітні програми в таборах розвивають знання та навички в різних сферах, а активний відпочинок зміцнює здоров’я», – підсумовує Ірина Пухняк.

Карітас України сподівається, що літнє таборування в Італії стане незабутнім враженням для українських дітей та залишиться з ними на все життя. Принаймні ми все для цього зробимо.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини