Image

Групове заняття з психологічної підтримки для мешканців Сєвєродонецького району

0 Comments

Що таке емоційне виснаження? Кожен відчуває це індивідуально, але деякі ознаки є спільними. Це відчуття постійної перевтоми, роздратованість, безсоння та погіршене внаслідок постійного напруження здоров’я.

Мешканці с. Оріхове та смт. Комишуваха Сєвєродонецького району, які знаходяться в зоні 0-5 км від лінії ведення бойових дій, знайомі з емоційним виснаженням як ніхто інший. Щодня вони чують постріли та вибухи, які хоча і стали звичними, але не додають надії на закінчення військових дій та ще більше пригнічують їх емоційний стан.

Для того, щоб позбавитися цих симптомів та покращити настрій у вересні психологами мобільної бригади Карітасу Донецьк було проведене групове заняття з правопівкульного малювання, яке зарекомендувало себе як чудовий засіб для покращення психоемоційного стану, для самотніх людей похилого віку, людей з особливими потребами та родин з дітьми.

Під час зустрічі серед учасників психологічного заходу панувала тепла та довірлива атмосфера, якій сприяло те, що не потрібно було зосереджуватися на кінцевому результаті малювання. Повторюючи за психологом кожний рух пензликом та мазок фарбами, легко та непомітно з’явився чудовий, яскравий пейзаж «Схід сонця». Всі погодилися, що це символічне зображення, яке означає народження чогось нового та світле майбутнє для всіх. Задоволені «митці» ще довго не хотіли розходитися після закінчення своїх робіт, ділячись своїми враженнями.

Допомога надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

Паливним партнером виїзду мобільної бригади виступила мережа АЗК «Parallel» www.facebook.com/parallel.ua в рамках проекту «Авто Добра».

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.


Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь