Фахівці Карітасу контактують з групами біженців та проводять оцінку потреб переселених дітей

Центри Карітасу України по роботі з дітьми працюють всі на місцях і надають підтримку й допомогу не лише бенефіціарам проекту, а й переселенцям зі всієї України.

Місцеві організації допомагають із розселенням людей з дітьми, також допомогають евакуйованим дітям-сиротам, які автобусами були перевезені з регіонів підвищеної небезпеки. Деякі сім’ї з дітьми, чиї батьки за кордоном, покинули міста та виїхали до них.

Команди працюють у повному складі надають гуманітарну та психологічну допомогу дітям та батькам.

Працівники організації Карітасу Івано Франківськ чергують в центрі з 9:00 до 18:00, залучають волонтерів. Наші спеціалісти на місцях працюють у посиленому режимі. Кожного дня психолог та соціальні працівники в телефонному режимі проводить консультації. Всім потребуючим сім’ям надані продуктові набори і засоби гігієни.

Старші бенефіціари залучені до волонтерських робіт. Організовуються курси домедичної допомоги. Ті центри, які мають їдальні готують їжу та роздають її населенню. Всі центри готуються до прийому біженців, співпрацють з місцевою владою щодо надання необхідної допомоги ( медикаментами, постіль, одяг). Вчора Карітас Борислав відправили автомобіль в м. Київ з медикаментами та одягом. Контактують з групами біженців та проводять оцінку потреби переселених дітей.

“Спілкуючись із координаторами вчора, я почула яку важку і важливу роботу кожна команда робить в себе на місцях. Вони організовують дитячі простори, дають можливість батькам, які покинули свої домівки, щоб врятувати дітей, відпочити, шукають можливості лікування закордоном для важко хворих дітей. Як і кожен українець, я щодня переживаю війну і сподіваюся, що все це закінчиться. Кожен батько зможе обняти своїх дітей і дружину, кожен син буде дбати про своїх батьків”, – прокоментувала менеджерка проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей» Ірина Пухняк.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/