Image

Якщо дитина у скруті – телефонуй

0 Comments


Якщо дитина у скруті – телефонуй
16.07.2008 
У Львові з 16 липня 2008 року запрацювала гаряча лінія «Дзвінок допомоги дитині», яка була представлена на спеціальному брифінгу для ЗМІ у львівському соціальному центрі проекту «Допомогти Дітям Вулиці». Відтепер кожен львів’янин має змогу зробити



свій внесок у попередження та вирішення проблем дитячої бездоглядності, жебракування, токсикоманії, насильства.
 
Якщо Ви помітили дитину чи підлітка, що жебракує, нюхає клей, потребує допомоги, негайно телефонуйте за номерами у Львові 240-83-92, (067) 370-14-57.
 
За словами Богдана Білана, керівника проекту «Допомогти Дітям Вулиці» у Львові, після такого дзвінка працівники соціального центру виїжджають на місце, обстежують територію, з’ясовують ситуацію, забирають дитину у центр, де вона може жити до тих пір, доки досліджують ситуацію у сім’ї, допомагають батькам порадами, як вийти із кризової ситуації.
 

“Ця телефонна лінія – це й консультація для тих, хто сам опинився у кризі, це консультативна первинна допомога”, – говорить психолог кризового центру Ярослав Бойко.
 

Гаряча телефонна лінія «Дзвінок допомоги дитині» є важливим елементом громадського реагування на проблему дітей та молоді у тяжких життєвих обставинах та являється одним із кроків на шляху до формування громадянського суспільства.

Categories: Новини

Залишити відповідь