Карітас Одеса УГКЦ взяв участь у святкуванні Дня молоді

12.07.2011
3 липня в Одесі на Куликовому полі відбувся святковий концерт, присвячений святкуванню Дня молоді. Під час свята працював ярмарок молодіжних можливостей, на якому були представлені організації, фонди, компанії, спілки студентського самоврядування, центри зайнятості Одеси. Організатором заходу виступило Управління у справах сім”ї та молоді Одеської обласної адміністрації під патронатом Голови Одеської обласної адміністрації Едуарда Матвійчука.

Святкування Дня молоді зібрало велику кількість студентства, молодіжних організацій, школярів, представників влади, засобів масової інформації. Карітас Одеса УГКЦ також долучився до урочистості, здійснив презентацію своєї діяльності, розповсюдив інформацію про роботу проектів місцевого благодійного фонду.

«Для нас дуже важливо використання можливості виходу на широку цільову аудиторію, тим більше молодіжну, оскільки профілактичний напрямок наших програм стосується якраз, в першу чергу, молоді – і по ВІЛ/СНІДу, і попередження торгівлі людьми та трудової експлуатації.

Ми розповсюдили багато наших інформаційних буклетів, до нас підходили молоді люди і цікавилися діяльністю проектів та послугами. Двоє навіть виявили бажання стати волонтерами організації!», – розповідає Світлана Колодчин, координатор проектів одеського Карітасу.

Також на День молоді в Одесі на міській площі була організована виставка «Творчість», де були представлені картини одеських молодих художників, а також фотороботи молодих фотографів.

Крім цього, відбулись показові виступи танцюристів, мастер-класи з танців, DJ-парад, показові вистави скейтерів, ролерів, ВМХ.

Директор одеського Карітасу о. Василь Колодчин зазначає: «Робота Карітасу зі молоддю передбачає не лише надання певної соціальної чи матеріальної допомоги, – це дещо більше.

Сьогоднішня молодь дуже амбітна: шукає перспективної роботи, самореалізації і, разом з тим, хороших заробітків. Щодня молоді люди стикаються із вибором і прийняттям важливих рішень, інформації довкола є багато, але вона не завжди збудовує і збагачує молодь.

Йдучи на контакт з молоддю, Карітас, власне, надає їй альтернативні підходи для вибору, стилю життя.
Разом з тим ми постійно перебуваємо в контакті з цією цільовою групою, але в основному з тими представниками, які знаходяться в кризових ситуаціях, – знаємо, чим вони живуть, що їх турбує і чого прагнуть в майбутньому».