Image

Івано-Франківський Карітас допомагає остарбайтерам і політв’язням

0 Comments

15.07.2011
Люди похилого віку потребують уваги та турботи, адже перебувають в певній ізоляції від суспільства. Особливо гострою є проблема соціалізації людей похилого віку в далеко віддалених селах. Протягом червня працівники Карітасу Івано-Франкіськ УГКЦ із візитом допомоги об’їхали найвіддаленіші куточки Тлумацького району Івано-Франкцівської області, де зустрічалися з остарбайтерами та колишніми політв’язнями.

В рамках проекту «Клуб людей похилого віку «Надвечір» (програма «Місце зустрічі-Діалог» німецького Фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє») 24 остарбайтерів та політв’язнів Тлумаччини отримали матеріальну допомогу у вигляді продуктових наборів і засобів особистої гігієни на суму майже 2000 грн.

Соціальні працівники проекту відвідували своїх підопічних, спілкувалися, записували їхні спогади, вислуховували проблеми, давали поради. Під час таких зустрічей люди похилого віку мовби оживають, адже отримують позитивні емоції та увагу, які необхідні кожній людині у будь-якому віці.

На жаль, сьогодні люди, які пережили війну або примусово були вивезені до Німеччини в час другої світової війни, у своєму житті досить часто відчувають тривогу, пов’язану із очікуванням смерті, із захворюваннями, самотністю, фізичною неспроможністю. Часто вони залишаються на самоті зі своїми проблемами, не маючи, з ким поспілкуватись і поділитись переживаннями.

Карітас у м. Івано-Франківськ вже декілька років опікується людьми похилого віку в рамках проекту клубу “Надвечір”, допомагаючи їм відчути власну важливість у громадському житті свого села, країни, намагаючись покращити якість їхнього життя, створити діалог із молодим поколінням.

Categories: Новини

Залишити відповідь