Відкриття Центру допомоги Карітасу для українців у Варшаві

19 травня 2022 року, у Варшаві відкрили один з найбільших «Центрів Допомоги для мігрантів та біженців» у Польщі. Ініціатороми та партнерами створення даного Центру виступили Карітас Польщі, AliorBank, Державна адміністрація дільниці Волі в Варшаві, Посольство України в Республіці Польщі.

Відкрили брифінг представники AliorBank, котрі засвідчили солідарність з українським народом та підтримку великого бізнесу у наступному важливому кроці, після прийняття та надання гуманітарної допомоги – інтеграції біженців з України.

Максим Музичко, перший секретар посла України в Польщі представив портрет українського біженця у Польщі, наголошуючи на тому, що 95% становлять жінки з дітьми, освідчені люди, котрі також мають, що запропонувати польському суспільству, коли їх підтримати зараз на цьому етапі інтеграції.

Зі словами подяки виступив директор Карітасу Польщі о.Мартін Іжицький, наголошуючи про важливість такого типу підтримки та вклад Карітасу у допомогу для України та українців у Польщі.

У самому центрі будуть доступні на безоплатній основі такі послуги: реєстраціїний пункт, консультації з працевлаштування, психологічні та правові консультації, дитяча кімната, курси польської мови.

«Досвід Польщі у допомозі Україні є чи не найкращим прикладом солідарності серед самого польського суспільства», – зазначив Максим Бондаренко, представник Карітасу України у Карітасі Польщі: «Адже рідко, де можна зустріти таку співпрацю великого бізнесу, дипломатичних установ, органів місцевого самоврядування, церкви та громадянського суспільства. Також, нашими партнерами та представниками Польської влади та бізнесу чітко було озвучено, що Польща входить у другу тривалу фазу інтеграції наших громадян».

«Центр Допомоги для мігрантів та біженців» у Варшаві, знаходиться на вул. Towarowa, 25a (навпроти станцїї Metro Rondo Daszyńskiego).

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/