Image

Відбувся Форум «Діалог у миробудуванні: компроміс чи консенсус»

0 Comments

19 березня 2019 року в Харкові відбувся Форум «Діалог у миробудуванні: компроміс чи консенсус»

Учасниками Форуму стали освітяни, держслужбовці, представники соціальної сфери та громадськості.

В першій панельній дискусії «Стан та розвиток сімейної медіації в України» виступила спікер Тетяна Білик – співзасновниця та Член Наглядової Ради ГО «Асоціація сімейних медіаторів України». У своїй доповіді пані Тетяна ознайомила з принципами за якими була створена асоціація та представила  напрацювання та особливості роботи волонтерського проекту з надання послуги сімейної медіації для населення.

Василь Михайлишин – координатор проектів і науковий співробітник Харківського офісу Фонду Конрада Аденауера в Україні, представив тему: «Миротворча місія на Донбасі: чи є потенціал для врегулювання конфлікту?»

Пан Василь окреслив шляхи до переговорів, формат миротворчої місії, бачення конфлікту та роль Донбасу з позиції України та країни агресора. Свою увагу він також акцентував на важливості діалогу з Донбасом на рівні персональних контактів, гуманітарного діалогу та ймовірності розміщення миротворчої місії на Донбасі.

Тему «Перспективи примирення у поствоєнній фазі конфлікту» представила Олена Захарова – координаторка від української сторони транснаціонального діалогового проекту «Жіночі ініціативи за мир на Донбасі», керівник Центру громадських ініціатив «Ідеї змін».

Доповідач, представила досвід проектів у сфері миробудівництва, методи миротворчої роботи у гарячу фазу конфлікту: діалог та діапрактика. Також до обговорення було представлене питання про роль громадянскього суспільства та неурядових інституцій у налагодженні діалогу між сторонами конфлікту та про особливості діалогових процесів щодо конфлікту на Донбасі.

Друга частина Форуму була присвячена практичній роботі в трьох групах, модераторами яких стали: психологи Карітасу Харкова – Світлана Остапцова та Вікторія Зенцова, а також – Олена Копіна, автор ініціативи «Лабораторія мирних рішень».

По завершенню, кожна з груп представила результати напрацювань творчих майстерень за темами:

  • «Булінг в освітньому середовищі: попередження насильства»
    «Діалог в родині: шлях до порозуміння»
    «Конфлікти на рівні громад: як органи місцевого самоврядування можуть впливати на їх вирішення?»

«Даний Форум є кроком до досягнення основної мети проекту з миробудування, сприяє кооперації між людьми та організаціями, які діють в напрямку зменшення конфліктів у громадах та регіонах», – зазначила у своєму коментарі Ганна Гоменюк, менеджер проекту з миробудування в Карітасі України.

Нагадаємо, що Форум був організований Карітасом Харкова в рамках реалізації проекту «Об’єднуючи людей заради розбудови миру»

Categories: Новини

Залишити відповідь