Image

Відбулось освячення та відкриття Карітасу Чернівці

0 Comments

18 листопада 2020 року, владика Йосафат Мощич з численним духовенством єпархії здійснив Чин освячення престолу, богослужбової каплиці та відремонтованих приміщень Благодійного Фонду «Карітас Чернівці», що по вул. Героїв Майдану, 109-А.

На відкритті були присутні генеральний секретар Міжнародного Благодійного Фонду «Карітас України» Дзвенислава Чайківська, директор Карітасу Івано-Франківської Архієпархії о. Володимир Чорній, директор Коломийського Карітасу о. Сергій Трифяк та представники органів місцевої влади.

Відремонтовані приміщення призначені для соціальної праці з людьми, зокрема каплиця призначена для молитви, богослужінь та конференцій. Є розвиткова та спортивна кімнати, кімната психолога, соціальна пральня, а також кімната професійних навичок, де люди з особливими потребами можуть їх навчитися.

У своєму подячному слові єпископ Чернівецький подякував директору Карітасу, о. Любомиру Іваночку, за проведення капітального ремонту приміщення, нагородивши його відзнакою – правом носіння набедреника. Також владика, з нагоди дня народження, яке священник відзначає у цей же день, подарував репродукцію чудотворної ікони «Надія Безнадійних».

Отець Любомир у свою чергу подякував владиці Йосафату за особливу підтримку, відтак представим усім присутнім команду Карітасу, яка працює та реалізує численні проєкти. У команді є сім осіб: Олександра Кермач – виконавчий директор, юрист; Марія Федоряк – спеціаліст з підготовки проєктів; Уляна Шиповська – бухгалтер; Ніна Ріпка – організатор закупівель; Валерія Мартинюк – спеціаліст у сфері роботи з дітьми з інвалідністю; Ярослав Тимчук – спеціаліст комунікацій та зв’язки з громадськістю; Іванна Нагірняк – праця з людьми і молоддю з кризових сімей.

Також під час урочистостей двом священникам єпархії – о. Віталію Лаврисю та о. Михайлу Лозанчину було вручено посвідчення соціального працівника БФ «Карітас-Чернівці». Опісля владика Йосафат склав сердечні слова подяки Американській Єпископській Конференції за фінансову допомогу та чотирьом місцевим жертводавцям, які долучилися до благочинної справи.

На завершення урочистої події усі присутні були запрошені на святковий фуршет.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Video | Відео | Новини

Залишити відповідь