Image

Відбудеться міжконфесійний форум “Екуменічні ініціативи задля розбудови “Рідної Хати”: від Шептицького до сучасності”

0 Comments

26 листопада 2020 року, дотримуючись усіх правил карантину та засобів безпеки, Українська Греко-Католицька Церква спільно з Благодійним фондом “Карітас Запоріжжя” та за участю представників християнських спільнот, громадських та релігійних організацій міста Запоріжжя організовують міжконфесійний форум “Екуменічні ініціативи задля розбудови “Рідної Хати”: від Шептицького до сучасності”.

Захід пройде у приміщенні Запорізького Краєзнавчого музею (м. Запоріжжя, вул. Троїцька, 29/16). Початок об 11:00. Зважаючи на загальнонаціональний карантин кількість учасників форуму обмежена, тому закликаємо зацікавлених осіб взяти участь у заході за допомого онлайн-трансляції на Фейсбук сторінці Благодійного фонду “Карітас Запоріжжя”.

Очікується, що головними доповідачами будуть: проф. Олександр Ігнатуша – історик (Запоріжжя); проф. Мирослав Маринович – проректор УКУ (Львів); проф. Зіновій Свереда – соціальний та економічний експерт (Київ).

Головна мета форуму – спробувати віднайти точки порозуміння, злагоди та взаємного зближення, обмінятись досвідом та відшукати шляхи для діалогу у суспільстві. Фундаментом для обговорення обраної теми стануть, насамперед, думки митрополита Андрея Шептицького, у яких порушено питання консолідації українського суспільства, об’єднання українських церков та питання відстоювання ідеї міжконфесійного діалогу та єдності.

Планується, що під час зустрічі відбудеться вільне спілкування та дискусія між представниками християнських Церков, громадських та релігійних організацій міста Запоріжжя, щоб у світлі нових екуменічних викликів та з огляду на пандемію COVID-19 переосмислити сучасну еклезіологічну реальність та зробити відповідні висновки.

Захід відбудеться в рамках проекту «Зміцнення соціальної згуртованості» Карітас Запоріжжя


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь