В Полтаві відбудеться перший інклюзивний бал для дітей з синдромом Дауна

21 березня 2019 року Карітас Полтава організовує перший міський благодійний інклюзивний бал для дітей із синдромом Дауна.

Захід приурочено до Міжнародного дня людей із синдромом і він стане першим у своєму роді масштабним заходом для дітей Полтави та області.

Захід стане платформою для інтеграції та соціалізації сонячних дітей у життя міста та своїх громад. А також приверне увагу меценатів і спонсорів до підтримки потребуючих сімей і розвінчання міфів про таких діток.

Інклюзивний бал у Полтаві цього року відбудеться вперше, але організатори планують зробити його традиційним. На заході будуть присутні іноземні делегації, що поділяться досвідом інклюзивної освіти та створенням безпечного інклюзивного середовища у своїх країнах.

За даними Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації у Полтавській області станом на 2018 рік проживає 185, а у Полтаві 39 дітей із синдромом Дауна, з яких тільки деякі залучені до культурного та соціального життя міста.

Сім’ї, які виховують дітей із синдромом Дауна соціально ізольовані та не мають можливостей відвідувати позашкільні гуртки і секції, за браком помічників вчителів, компетентних в інклюзивній освіті та відсутності в позашкільних навчальних закладах необхідних методик і обладнання для навчання дітей із особливими потребами.

Організована театральна студія для дітей із синдромом Дауна дає можливість цим дітям розвиватися та показати суспільству, що вони також мають шанс на всебічний розвиток і розвиток своїх творчих здібностей.

Саме перший міський благодійний інклюзивний бал стане кульмінацією та мотивацією у репетиціях і підготовці талановитих сонячних дітей; бал стане майданчиком для демонстрації творчості дітей із синдромом Дауна перед полтавцями, на якому вони матимуть можливість познайомитися та розвінчати міфи про полтавців із синдромом Дауна.

Просимо допомоги у фінансуванні пошиття костюмів: 10 костюмів для дітей театральної студії – 7 800 грн.

Вартість 1 костюму – 700 грн.

Фурнітура для 1 костюму – 80 грн.

Допомогти можна за посиланням: https://bit.ly/2RISPzd

Про організаторів:

БФ «Карітас Полтава»  входить в одну з найбільших міжнародних мереж благодійних організацій у світі та Європі. Протягом більш як 20 років осередки БФ «Карітас України» допомогли сотням тисяч потребуючих українців отримати матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу завдяки нашій роботі. У 2017 році БФ «Карітас Полтава» зініціював міський фото проект «Сонічні діти серед нас», який об’єднав міську владу, відомих полтавців та діячів культури та науки навколо проблем з якими зустрічаються сім’ї, які виховують сонячних дітей.

Партнери проекту: Самодіяльний театр «Дзвіночок».