Image

У Кам’янському відбулось обговорення суспільно-важливої соціальної теми

0 Comments

21 вересня 2019 року, у міжнародний День миру, команда Карітасу Кам’янське організувала громадське обговорення на тему «Згуртованість громади м.Кам’янське» в межах проекту «Долаючи розломи в громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці».

Захід проводився в клубі-кафе «The Beatles», яке розташоване в центрі міста і є майданчиком для багатьох культурних заходів міста і регіону.

До участі були запрошені переселенці, учасники АТО та члени їх сімей, представники освітньої та соціальної сфери, місцевого самоврядування, представники громадських організацій та активні мешканці міста.

Учасники були поділені групи, які працювали по черзі на трьох локаціях за методикою «світове кафе». Окрім визначення поняття «згуртованості», учасники груп мали можливість обговорити цю тему більш детально. Наприклад, що може внести громадськість та ЗМІ у підвищення рівня згуртованості міста та що заважає згуртованості в суспільстві. З допомогою модераторів учасники груп висловлювали свої думки, які записувалися і структурувалися в ідеї та методи, що зможуть дозволити працювати в напрямку об’єднання суспільства.

Після обговорення учасникам було запропоновано висловити свої почуття та думки щодо теми заходу, методу роботи в групах та висновків.

Секретар Кам’янської міської ради Олександр Залевський розповів, що йому приємно брати участь у подібних заходах, які спрямовані на пошук відповідей та подолання проблем в суспільстві. «Цікаво почути думки різних людей на вирішення проблем», – зазначив секретар міськради. Олександр Юрійович зізнався, що він не вперше бере участь в заходах, які організовує Карітас Кам’янське. Він подякував організаторам і висловив підтримку суспільно-важливим ініціативам фонду: «Завжди радий допомогти».

Голова ГО «Розумна реабілітація» Роман Конюшенко зазначив, що сьогоднішній захід дуже потрібний, необхідний та важливий для суспільства. Він згуртовує людей з різних сфер життя, допомагає об’єднувати їх спільною метою. Такі заходи, на думку Романа, це один із методів у вирішенні важливих соціальних питань. Тут можна зустріти хороших людей, отримати позитивні емоції та налагодити дружні зв’язки. А також почерпнути нові ідеї і думки.

Старший тренер ділового клубу «Партнер» Віталій Коваленко зазначив, що сьогоднішній захід – це перший крок в цьому місті, де не вистачає подібних об’єднуючих дій. «Згуртованість – це спілкування, якого нам не вистачає, – акцентував Віталій Коваленко, – тому сьогоднішня згуртованість – це посил до громадських організацій міста, які мають можливість об’єднувати людей заради вирішення соціальних проблем та досягнення цілей».

Учасники подякували організаторам заходу за можливість спілкування, обміну думок та налагоджування соціальних та партнерських зв’язків для подальшого розвитку.

Обговорення суспільно-важливої соціальної теми завершилося чаюванням в теплій, дружній атмосфері. Учасники мали змогу ближче познайомитися між собою, спілкуватися та генерувати ідеї для майбутньої співпраці.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь