Image

У Фастові організували Різдвяний святвечір для сімей загиблих воїнів

0 Comments

«Вже третій рік поспіль громада святого великомученика Димитрія міста Фастова організувала Різдвяний святвечір для сімей загиблих воїнів. Захід проходив у рамках благодійної акції Київської архиєпархії РІЗДВО РАЗОМ», – повідомляє о. Віталій Марцинюк.

Спільнота Ліги Жінок допомогла у приготуванні пісних страв, закупівлі продуктів та сервіруванні святкового стола. Близько 90 осіб, 50 гостей та 40 родин з парафії спільно молилися, колядували, споживали дванадцять пісних страв, проводили час у теплій атмосфері Різдва Христового.

Благодійний Святвечір «Різдво разом» проходив за підтримки Київської архиєпархії УГКЦ, БФ «Карітас-Київ», Управління культури Фастівської міської ради та Міського голови Нетяжука М. В., численних волонтерів-парафіян. Сердечна подяка усім жертводавцям.

«Соціальне служіння Київської архиєпархії на сьогоднішній день є дуже важливою складовою у пасторальній діяльності на наших парохіях. Практично у більшості громад Київської архиєпархії здійснюються ті чи інші види соціального служіння. Громади опікуються старенькими, відвідують людей та дітей у інтернатних чи геріатричних закладах, допомагають людям у кризових ситуаціях, працюють з дітьми та молоддю, надають допомогу бездомним, опікуються людьми з інвалідністю, мають соціальні гардероби та багато-багато іншого. І що найважливіше – це не якась акційна діяльність, а те, що робиться на постійній основі, те, що є серцем життя і діяльності Церкви. Дуже радіємо, що з кожним роком у нас таких активних парохій і священників стає все більше. Фастів – це той приклад, де парохіяни у молитві та ділах єднаються, щоб прославляти Бога. Даний захід – це один із тих багатьох добрих справ, які вони здійснюють щодня. Дякую о. Віталію Марцинюку та всім парохіянам за їх щирість у творенні добрих діл», – говорить о. Роман Сиротич, синкел соціального служіння Київської архиєпархії.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь