Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19 за період 17.08-23.08.20

Карітас Івано-Франківськ інформує людей про загрози COVID-19

Карітас Івано-Франківськ проводить інформаційну кампанію “COVID-19. Захисти себе. Подбай про інших”. Працівники відвідують села та міста Івано-Франківщини і знайомлять людей з інформацією про поширення COVID-19, розповідають про заходи безпеки – як не захворіти самому та не зашкодити іншим.

Минулими вихідними працівники Карітасу відвідали с. Голинь та смт. Брошнів-Осада. Перехожі отримали інформаційні брошури, а лікар-інфекціоніст, асистент кафедри інфекційних хворіб та епідеміології ІФНМУ, Мар’яна Прокопович на зустрічі з місцевими мешканцями розповіла про основні способи, як вберегтися від інфікування та запобігти поширенню COVID-19.

Інформаційна кампанія здійснюється в рамках проекту «Реагування на надзвичайну ситуацію в окремих регіонах України, пов’язане зі спалахом COVID-19» за фінансової підтримки Карітас Інтернаціоналіс.

Допомога для людей з інвалідністю слуху

20 серпня директор Карітас Івано-Франківськ о. Володимир Чорній передав допомогу для Івано-Франківського учбово-виробничого підприємства Українського товариства глухих. Це швейне підприємство, де працюють переважно люди з інвалідністю по слуху. Працівники отримають продуктові набори та набори миючих засобів.

Керівник підприємства Ігор Остяк подякував Карітасу за таку допомогу та наголосив, що його працівники – люди з інвалідністю – дійсно потребують зараз такої допомоги.

Карітас Івано-Франківськ допомагає соціально уразливим категоріям населення у зв’язку з поширенням COVID-19. Допомога здійснюється в рамках проекту «Реагування на надзвичайну ситуацію в окремих регіонах України, пов’язане зі спалахом COVID-19» за фінансової підтримки Карітас Інтернаціоналіс.

Допомога вразливим сім’ям із дітьми під час COVID-19 у Луганській області

На початку серпня, команда БФ “Милосердя-Луганськ” почала видачу продуктових та гігієнічні наборів сім’ям із дітьми, які опинилися у скрутному матеріальному становище через спалах COVID-19 та проживають у населених пунктах уздовж лінії зіткнення в Станично-Луганському районі Луганської області.

Для отримання допомоги біло відібрано 320 родин, що мають у своєму складі неповнолітніх дітей, осіб похилого віку, людей з інвалідністю, а також малозабезпечені та багатодітні родини.

В рамках проекту здійснюється інформаційна кампанія щодо COVID-19 та забезпечення бенефіціарів засобами індивідуального захисту та дезінфекції.

На сьогодні вже понад 100 сімей отримали допомогу в рамках даного проекту. Продуктові та гігієнічні набори – це невеликий, але суттєвий спосіб допомоги сім’ям із дітьми в нелегкий час пандемії та економічної кризи.

Дана гуманітарна програма стала можливою завдяки підтримці Карітас Австрії (Caritas Österreich) та Карітас України. Реалізується допомога в межах проекту «Гуманітарна допомога населенню Луганської області, яке постраждало від COVID-19 в складі проекту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України».

Карітас Волинь допоміг відпочити дітям з інвалідністю

Карітас Волинь організував відпочинок на озері Світязь для 10 родин, в яких виховуються дітки з обмеженими можливостями. Поїздка здійснена завдяки проектам: «Підтримка дітей та молоді з інвалідністю в 5 центрах», який фінансується KINDERMISSIONSWERK та «Соціальний супровід сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах в часі епідемії Covid-19», за фінансової підтримки Європейського Союзу та БО «100 відсотків життя Рівне».

Впродовж чотирьох днів батьки та 18 дітей мали можливість гарно відпочити та отримати позитивні емоції.  Це був період насолоди комфортними умовами проживання на базі «Світязь-Центр», близькістю озера, спілкування один з одним та іграми дітей на подвір’ї та у воді. Теплі вечори подарували відпочиваючим відчуття великої дружньої родини, яку об’єднав Карітас-Волинь.

Допомога потребуючим у Славутичі

18 серпня відбулася видача допомоги, яку привіз Карітас Київ, найбільш вразливим верствам населення міста Славутич. Гігієнічні набори отримали майже 50 потребуючих сімей в рамках проекту «Реагування на надзвичайну ситуацію в окремих регіонах України, пов’язане зі спалахом COVID-19» за фінансової підтримки Карітас Інтернаціоналіс. Серед груп бенефіціарів, які отримали допомогу – багатодітні та малозабезпечені родини, опікунські сім’ї, родини осіб з інвалідністю, особи похилого віку. Тобто всі ті, кого спалах COVID-19 зробив ще більш вразливими до труднощів життя.

Карітас Донецьк у м. Дніпро допомагає мешканцям Луганської області

18 та 19 серпня  мобільною бригадою Карітасу Донецьк у м. Дніпро  була проведена реєстрація мешканців селищ Нижня та Верхня Вільхова буферної зони  Луганської області для отримання допомоги в рамках проекту “Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України 2019-2021 рр.”

Команда зареєструвала людей з мінімальним доходом, самотніх людей похилого віку, людей з інвалідністю, тяжкохворих людей. Відповідно критеріям вразливості та потребам, бенефіціари отримають продуктові набори, медикаменти, грошову допомогу на придбання ліків або інші потреби. 

До літніх людей, які самостійно не здатні прийти на реєстрацію, соціальні працівники завітали додому, щоб зібрати необхідні документи та визначити їх потреби. 

Реєстрація населення в умовах стрімкого розповсюдження COVID19,  вимагає підвищеної уваги до заходів захисту, тому щоб не наражати бенефіціарів на можливу небезпеку інфікування, працівники Карітасу Донецьк у м. Дніпро обов’язково дотримуються заходів індивідуального захисту та працюють за  новими  протоколами.

Допомога надається за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (GMFA). 

Карітас Харків провели філософську лекцію щодо проблем пандемії COVID-19

19 серпня у Харківському літературному музеї відбулась лекція на тему «Пандемія та реанімація людяності». Лекцію провів Олександр Філоненко – український філософ, богослов, оповідач. Олександр викладає в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна, постійно читає авторські курси та публічні лекції в різних містах України та світу, співзасновник Центру європейської культури «Данте» та Громадської організації «Емаус» (Харків), головний редактор академічного журналу ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Лекція стосувалась питань:

  •  Як реагувати на таку складну ситуацію, як пандемія?
  • Чи є місце людяності серед інфекції COVID-19?
  • Як знайти шлях щастя в ситуації кризи?

Участь у лекції була безкоштовною за реєстрацією та з дотриманням карантинних вимог. Подія відбулася в рамках проекту «Долаючи розломи в громадах», за підтримки Карітас Німеччинии та Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь