Image

Владика Кен освятив Український дім

0 Comments


Український олімпійський  дім
відкрили у Канаді
12.02.2010
11 лютого відбулося відкриття Українського дому у Ванкувері – столиці ХХІ зимових Олімпійських ігор. Серед чисельних поважних учасників церемонії був першій президент Карітасу України, нині Єпарх Нью-Вестмінстерський, Владика Кен (Новаківський), який освячував Дім



та благословляв українську олімпійську команду на перемогу. Сьогодні Владика є членом Наглядової ради Карітасу України та продовжує всіляко здійснювати підтримку та сприяє поширенню благодійництва в нашій державі.
 
В урочистому вечорі взяли участь президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, Міністр України у справах сім’ї, молоді
та спорту Юрій Павленко, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Канаді Ігор Осташ, голова Комітету Верховної Ради з питань сім`ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко, члени офіційної делегації нашої країни у Ванкувері, голова міжпарламентської групи дружби “Канада – Україна” Марк Варава, а також представники української діаспори в Канаді.
Почесні гості привітали всіх, хто зробив внесок в здійснення проекту Українського олімпійського дому у Ванкувері, побажали процвітання йому й світових досягнень – українській олімпійський збірній. Священики католицької та православної церков благословили команду на перемогу, а церемонію освячення Дому очолив Єпарх Нью-Вестмінстерський, Владика Кен (Новаківський). Після цього ванкуверський хор «Квітка» урочисто виконав гімн України, і тоді голова Дому Мирон Петрів й президент НОК Сергій Бубка перерізали червону стрічку й проголосили Український Дім в Ванкувері відкритим.

Заснований завдяки зусиллям української діаспори та Посольства України в Канаді, під егідою НОК, Український дім у Ванкувері щодня протягом Олімпійських ігор зустрічатиме почесних гостей і всіх, хто бажає підтримати й укріпити дух національної української збірної. Розташований в самому серці Ванкувера, Український Дім буде місцем незабутніх зустрічей і знайомств із гостями ХХІ Зимової Олімпіади зі всіх кінців світу.
 
Довідка:
Владика Кен народився 16 травня 1958 року в Північному Бетелфорді, що в канадському штаті Саскатчеван. Походить із родини канадських українців. Початкову освіту, у тому числі гімназіальну, здобув у Північному Бетелфорді.
1977 рік – студії мас-медіа і публічних зв’язків у коледжі Ґрент-Мек’ювен.
1978–1980 роки займався публічними зв’язками і менеджментом на трьох різних підприємствах.
1980–1982 – відбував духовну формацію в отців-редемптористів у Торонті та навчався на філософсько-богословському відділенні Коледжу св. Михаїла (Університет Торонта), де в 1984 році здобув ступінь бакалавра.
1986–1990  – навчання в Семінарії св. Йосафата в Римі (бакалаврат із богослов’я в “Анджелікум”).
1989 року в Саскатуні рукоположений на священика (святитель Владика Василь (Філевич), Єпарх Саскатунський.
1989-1991 – завідувач канцелярії та директор Еміграційного б’юра при Верховному Архиєпископстві в Римі.
1990 рік – студії з канонічного права в Східному інституті в Римі.
1991-1995 – віце-канцлер Львівської архиєпархії та відповідальний за курію.
1991-1992 – віце-ректор Семінарії Святого Духа (Рудно–Львів).
1992-2001 – представник Верховного Архиєпископа при адміністрації Шпиталю Шептицького у Львові.
1994-2001 – президент «Карітас України».
1997-2001 – директор Б’юра харитативних та соціальних програм Львівської архиєпархії.
2001 – голова прес-служби Католицьких Церков в Україні з підготовки візиту Святішого Отця Івана Павла ІІ в Україну.
З листопада 2001 року ректор Української католицької семінарії Святого Духа в Оттаві (Канада).
2002 – акредитований зв’язковий прес-б’юра Ватикану для світового з’їзду молоді в Торонті та речник прес-б’юра УГКЦ в Канаді.
2003 – консультор Єпископської Конференції Канади у справах катехизації дорослих.
1 червня 2007 року було повідомлення про призначення о. Кенета, Єпархом Нью-Вестмінстерським.
24 липня 2007 року у церкві Святої Марії відбулася архиєрейська хіротонія. Головним святителем був Високопреосвященний Архиєпископ Лаврентій (Гуцуляк), Митрополит Вінніпезький та всієї Канади.
 

Categories: Новини

Залишити відповідь