Image

В Івано-Франківську розпочалась програма «Допоможи іншому – стань приятелем»

0 Comments

19.08.2011
З 1 серпня у Карітасі Івано-Франківськ УГКЦ стартував проект приятелів для молоді з вадами розумового розвитку. Назва проекту: «Допоможи іншому – стань приятелем». Реалізація передбачає залучення волонтерів і назагал місцевої громади до створення сприятливих умов для соціальної інтеграції неповносправних осіб у суспільстві.
Створення приятельських пар із числа волонтерів та неповносправних осіб допоможе їм пізнати інші життєві цінності, відкрити для себе новий сенс життя та подивитися на світ очима любові.

Адже кожна людина, – якою б не була її неповносправність, – безцінна, а тому заслуговує підтримки, поваги та права на самореалізацію.

Люда Максимюк, місцевий координатор проекту по роботі з неповносправними особами, розповідає: «Працівники та волонтери Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ в липні набували досвід Нідерландів у реалізації програми приятелів «Потрібні двоє: допоможи іншому – стань приятелем».

Впродовж трьох днів тренери з Нідерландів обмінялися своїм досвідом роботи з неповносправними дітьми, навчали як працювати над заохоченням волонтерів до роботи з неповносправною молоддю.

Приймаючи активну участь у теоретичних навчаннях та практичних заняттях, соціальні працівники отримали знання, необхідні для передачі волонтерам, які будуть залучені до роботи з неповносправною молоддю. Для більш ефективної роботи волонтерів працівниками Карітасу будуть проведені для спеціальні тематичні тренінги та навчання в серпні».

Програма заходів для друзів неповносправних осіб дуже цікава і різноманітна. Тут і проведення футбольного матчу, екскурсії і відвідання кінотеатрів, цікаві майстер-класи і пікніки, спортивні заняття і навчання ковзатись на ковзанах та безліч інших заходів, спрямованих на соціальну адаптацію неповносправної особи у життя нашої громади.

Реалізація програми приятелів здійснюється завдяки фінансової підтримки Мережі нідерландських благодійних фондів для Центральної та Східної Європи, Сканфонду та МБФ «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону» у рамках Програми приятелів «Потрібні двоє: допоможи іншому – стань приятелем».

Categories: Новини

Залишити відповідь