«Веселі канікули з Карітасом» розпочались у Хмельницькому

26.06.13, Хмельницький
В Україні внаслідок соціально-економічної ситуації оздоровлення дітей і молоді є чималою проблемою для їх батьків. В умовах постійної економії та нестачі коштів на такі потреби, як харчування, витрати на одяг і взуття, навчання, оплату лікування, про профілактику хвороб, зміцнення здоров’я, якісний відпочинок годі й говорити.

Якщо такі проблеми нагальні в середньостатичних сім’ях, то очевидно, що діти з малозабезпечених, багатодітних, кризових, неповних сімей особливо обділені і потребують опіки.

Саме тому впродовж кількох останніх років Карітас Хмельницький проводить літній оздоровчий табір для дітей та молоді, які потрапили в складні життєві обставини. Останній такий  стартував всередині червня. Його назва – «Веселі канікули з Карітасом».

Цільова група заходу – діти та молодь, які знаходяться в складних життєвих обставинах, загалом понад 30 підопічних Карітасу Хмельницький.

Розповідає керівник табору Дмитро Лисий: «Метою табору є оздоровити дітей та молодь фізично та духовно. Цілями ж є проведення різнопланових заходів по зміцненню здоров’я, розвитку творчості дітей і молоді, розвитку спритності, навикам подорожування, екскурсій. Так само ми використовуємо тематичні заняття з рольовими іграми, тренінги і дискусії. Багаторічний досвід дозволяє обрати дійсно найкраще для дітей!».

Під час «Веселих канікул з Карітасом» багато також музичних виступів, художних майстер-класів, усі бажаючі отримують можливість самовираження, сценічного виступу перед аудиторією. Радість та посмішка  –  постійні супутники учасників табору у Хмельницькому. Спільні ігри, розваги, заняття сприяють товариським, дружнім стосункам, згуртовують юний колектив, навчають виживати у непростих життєвих ситуаціях і найважливіше – звертатись по допомогу до ближніх.