Image

На Прикарпатті стартував правовий фестиваль «Ми маємо право знати більше!»

0 Comments

03.12.12, Івано-Франківська область
27 листопада на базі загальноосвітньої школи-інтернату №1 м. Івано-Франківська проведено перші два етапи правового фестивалю «Ми маємо право знати більше!». Близько 50 дітей, представників 5 команд-учасників з Івано-Франківська, Калуша, Долини та Рогатина демонстрували свій рівень усвідомленості проблеми торгівлі людьми. В презентаціях конкурсних завдань фестивалю підлітки висловили власні відчуття, переживання та асоціації, пов’язані зі злочинами торгівлі людьми.

Під час першого етапу правового фестивалю був проведений конкурс фоторепортажів на тему «Людина – не товар. Продажу не підлягає», які команди готували у вигляді домашнього завдання. Роботи вражали інформативністю, виражали серйозність та глибину ставлення учнів до проблеми. В більшості випадків члени команд самі були героями світлин, які відображали різноманітні види експлуатації, шляхи вербування та варіанти виходу із складних життєвих ситуацій.

Цього ж дня команди прийняли участь у другому етапі фестивалю – конкурсі на кращий малюнок/плакат «Скажи СТОП торгівлі людьми». Протягом 2,5 годин діти займались клопіткою творчою працею: створювали образи героїв, готували композиції та переносили задумане за допомогою фарб, олівців, підручних матеріалів на папір. Опісля цього кожна команда робила презентацію свого плаката чи малюнка.

Активна участь учнівської молоді, їхній запал продемонстрували журі, що рівень засвоєння інформації, яка була надана їм під час попередньо проведених превентивних заходів, дуже високий. Діти показали також, що вміють набуті навики та знання застосовувати і використовувати у ситуаціях, коли дітей чи інших представників групи ризику спонукають до ситуацій торгівлі людьми, в тому числі торгівлі дітьми з метою трудової експлуатації.

Наступний етап правового фестивалю – конкурс на кращу виставу у форматі форум-театру – відбудеться 11 грудня 2012 року в м. Калуш. До цього етапу фестивалю кожну команду учасників відвідав експерт Яніна Нємая (ГО «Школа рівних можливостей»), яка прийшла з допомогою у підготовці сценарію вистави, постановки та мізансценування, надала корисні поради.

Правовий фестиваль відбувається в рамках проекту «Ми маємо право знати більше!» завдяки фінансовій підтримці Агентства США з міжнародного розвитку та Представництва Міжнародної Організації Міграції в Україні.

Відеорепортаж про фестиваль – тут.

Categories: Новини

Залишити відповідь