Image

Карітас та партнери відремонтують 50 домогосподарств у буферній зоні

0 Comments

В рамках проекту «Поліпшення якості життя вразливих груп населення , постраждалих від збройного конфлікту в Донецькому регіоні України», фахівці Карітасу Маріуполь та фахівці організації «People in need», Словакія при підтримці «Словацької міжнародної агенції співпраці для розвитку» впроваджують частину проекту під назвою «Реконструкція та ремонт домогосподарств, постраждалих від збройного конфлікту на Сході України».

Для моніторингу були обрані найпостраждаліші населені пункти, які розташовані на лінії розмежування.

Чермалик, Гранітне, Старогнатівка, Мар’їнка та Красногорівка — це саме ті села та міста, що найбільш страждають від постійних відголосків конфлікту.

Люди, що проживають там, давно звикли до звуків автоматних черг уночі. Вони живуть і працюють у рідних містах та не хочуть нікуди бігти.

Старенькі кажуть, що хочуть бути вдома, та незважаючи на уговори дітей та онуків, залишаються у рідному домі, де пройшла їх молодість та життя. Багато їх односельчан на початку конфлікту переїздили до інших міст, сел, головне щоб подалі від війни. Але також багато повернулися, бо мають домівки, рідних та господарства там….там де продовжується війна. Саме для таких людей і працює наш проект.

Серед 50 родин, що були відібрані в ході моніторингу, знаходяться самотні пенсіонери, люди що втратили роботу та намагаються вижити в умовах конфлікту. На даний час ми розпочинаємо заміри та приступаємо до відновлення постраждалих вікон.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь