Image

«Карітас Полтава» проводить акцію «Різдвяна свічка»

0 Comments

Карітас Полтава проводить новорічні майстер-класи. Один із них – декорування різдвяних свічок. Як змінився формат акції в період карантину – дивіться у сюжеті. 

У рамках всеукраїнської акції «Різдвяна свічка», Карітас Полтава проводить благодійні майстер-класи. Така акція відбувається вже 16 рік поспіль, і проходить майже у всіх містах України. 

 Оксана Дейнега, заступниця директора БФ «Карітас Полтава»

– У тому році зібрали більше 130 тисяч декорованих свічок (це по всій Україні). І кошти від реалізації цих свічок ідуть на розвиток центрів для дітей та сімей, які є при «Карітасах». А також кожного року ця акція має своїх бенефіціарів. У цьому році кошти частково будуть направлені на допомогу тим дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах, які перебували в інтернатних закладах, а зараз повернуті додому у зв’язку з карантином. 

Частину матеріалів для декорування свічок закупляє Карітас Полтава, а дещо приносять і самі люди, які приходять на майстер-класи. Раніше такі свічки декорували молодь з інвалідністю, яка є при центрах для дітей та сімей. Потім різдвяні вироби реалізовувалися на ярмарках та в магазинах. Але через карантин змінили формат акції. Тому сьогодні на майстер-класі творчі полтавці, які дізналися про акцію в соцмережах.

Олена Донченко, учасниця майстер-класу

– Я дізналася про акцію в одному з вайбер-чатів. Хтось скинув повідомлення про те, що буде такий майстер-клас. А, оскільки, я дуже дуже люблю всілякі види творчості, то я відразу захотіла це зробити. Покликала у вайбер-чатах однодумців: хто хоче – пишіть, дзвоніть, і таким чином ми зібралися.

Долучитися до благодійності може будь-хто. Адже така акція – це можливість згуртувати велику кількість людей різного віку, статі, соціального статусу, матеріального становища і місця проживання навколо спільної гарної справи.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Video | Відео | Новини

Залишити відповідь