Image

Карітас обмінявся досвідом для розвитку волонтерства в Україні

0 Comments

Карітас України взяв участь у програмі обміну досвідом щодо волонтерського менеджменту та побудови свідомого громадського суспільства від Карітасу Німеччини.

Представниця Карітасу України долучилась до участі у програмі обміну досвідом разом з координаторами та волонтерами з Карітасу Вірменії, Грузії та Санкт-Петербургу.

Цілий тиждень, з 4 по 11 листопада цього року, група відвідувала громадські та добровільні організації у Фрайбургу, Штутгарту, Фельбаху та інших містах.

Всього було відвідано 15 різних організацій – благодійні кафе та крамниці, громадські спортивні клуби, екологічні об’єднання, громадські ради, профспілку, гуманітарні організації та волонтерські\молодіжні платформи тощо.

Цікавим виявилось то, що одне з місцевих благодійних кафе відправляє зібрані кошти на допомогу дітям-сиротам та людям похилого віку в Україні. Також було особливо корисно познайомитись з платформою підбору активностей для волонтерів Карітасу Калейдоскоп (Штудгарт). Ця платформа дозволяє потенційним волонтерам підібрати активності або тему стажування залежно від власних інтересів та отримати психосоціальну підтримку протягом своєї добровільної діяльності.

Гості Карітасу Німеччини також познайомились з волонтерською службою допомоги у надзвичайних ситуаціях Technisches Hilfswerk, яка координує необхідну технічну підтримку по всій країні.

Як зазначили організатори, програма була максимально насиченою, щоб продемонструвати весь спектр можливостей волонтерства у Німеччині.

Окрім представника Карітасу України до поїздки долучився студентський актив – Ірина Шевчук, прес-секретар Уряду студентів Українського католицького університету, та Ганна Качковська, представник Наукового товариства студентів історичного факультету Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка.

Categories: Новини

Залишити відповідь