Підсумки дослідження трудової міграції

Можливість скерувати неврегульований процес трудової міграції
07.09.2009
З 3 по 5 вересня у Львові відбулася 5 чергова міжнародна конференція в рамках проекту «BrainNet-Working Projeсt» міжнародної програми Єврокомісії AENEAS, організована Карітасом України.

Основним завданням конференції стало підведення підсумків якісного статистичного дослідження основних тенденцій і проявів сучасної трудової міграції, яке проводилось партнерами у п‘ятьох державах реалізації проекту в продовж  2008-2009 рр.

Висновки та рекомендації даного дослідження мають послужити основою до розбудови мережі «Labour Windows» (Вікон праці), що дасть змогу парнерам проекту скерувати неврегульований процес трудової міграції в їхніх державах  в правове поле та зменшити руйнівний вплив цього феномену на економіки держав–донорів робочої сили.

В зустрічі взяли участь представники організацій–партнерів з Євросоюзу. Зокрема Італію представляли: Університет La Sapienca, Gruppo Elaborando, Caritas Roma, Auris, Provincia Di Roma. Іспанію представляли партнери з організації Fundeun. Також в конференції взяли участь представники Молдови: Муніципалітет Кишинева, Вільний  Університет Кишинева, Università di Moldova – Civic Action. На конференції були присутні і представники Благодійного фонду «Equilibre Solidarity» (Москва).

Карітас України представляли: Ростислав Кісь (модератор), Оксана Іванкова-Стецюк (доповідач), Анатолій Козак (генеральний секретар), Ірина Брич (референт -перекладач).