Image

Доступ до медичних послуг для мешканців сірої зони

0 Comments

На сьогодні ситуація на сході України залишається напруженою. В тих населених пунктах де працює Карітас режим тиші не зберігається, перевізники відмовляються від надання транспортних послуг. Тому соціальні перевезення бенефіціарів, які мешкають у населених пунктах Новотошківське та Оріхове Попаснянського району, які знаходяться в зоні 0-5 км від лінії розмежування до місць основної інфраструктури м. Попасна, особливо до медичних, комунальних та соціальних закладів стало у пригоді.

Близькість військових дій змушує людей відчувати страх, безпорадність, тривожність, невпевненість стосовно найближчого майбутнього. Найбільше людей пригнічує неможливість бачитись зі своїми дітьми та онуками, які знаходяться на тимчасово окупованій території. Це не може не позначитися на їх емоційному стані та фізичному здоров’ї.

Тому мешканцям смт. Новотошківське та с. Оріхове дуже потрібні консультації медичних фахівців. Карітас взяв на себе послуги з перевезення лікаря-стоматолога та хірурга-травматолога з районної лікарні м. Попасна до амбулаторії загальної практики сімейної медицини смт. Новотошківське.

Це стало можливим завдяки новому компоненту проекту “Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України 2019-2021р.р.” за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (GMFA ).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь