Допомога та підтримка для ветеранів від Карітасу та Союзу Українців в Австралії

В рамках проєкту «Програма реабілітації ветеранів та їх родин, що постраждали внаслідок збройного конфлікту на Сході України», котрий Карітас спільно з Союзом Українців в Австралії реалізовував протягом 2019-2020 року допомогу отримало 25 осіб, серед яких дві родини загиблих на війні.

Серед основних напрямків допомоги – медична допомога та реабілітація, психологічна допомога та реабілітація зокрема реабілітація від алкогольної та наркозалежності, юридичний супровід для отримання належних компенсацій, матеріальна допомога для покращення умов життя, навчання та курси.

Основним результатом проєкту є те, що бенефіціари не просто отримали кошти на придбання меблів, утеплення будинку чи путівку в санаторій, вони отримали важливий ресурс на майбутнє – нагадування що про них пам’ятають та цінують. Учасники проекту отримали можливість стати більш самостійними, більш впевненими в собі та забезпечити гідне життя собі як собі, так і своїм родинам.

Кожна з історій бенефіціарів проєкту сповнена трагізму та болю, однак завдяки Карітасу та Союзу Українців в Австрлії вони отримали надію та впевненість у завтрашньому дні.

Віталій Мігунов з Харківщини був мобілізований буквально з перших днів війни, служив водієм БТРа, а пізніше пішов на контракт вже командиром підрозділу. Він розповідає, що участь в бойових діях кардинально змінила його світогляд, цінності, а також коло спілкування. Ветеран з сумом констатує, що в певних ситуаціях чужі люди виявлялись ближчими за колишніх друзів та рідних. В рамках проекту Віталій отримав кошти для закупівлі будівельних матеріалів та проведення ремонту в будинку, де живе з дружиною та сином. За словами ветерана допомога від Карітасу України та Союзу Українців в Австралії це перш за все величезна підтримка, яка дає відчуття того, що їхні зусилля недаремні.

Віталій Мігунов

Олексадр Дарморос з Хмельниччини на війні втратив зір та ногу, завдяки проекту він отримав апарат для термовакуумного масажу. Ветеран в своїй роботі поєднує масаж з психотерапією, – впевнений, що всі негативні емоції, котрі пережила людина залишають слід и на тілі, тому лише комплексний підхід до оздоровлення як психологічного так і фізичного може дати позитивний та довготривалий результат.

Олексадр Дарморос

Віталій Скарженюк з Київської області, служив в частині ППО, одним з завдань якої був контроль повітряного простору над  Донецьким аеропортом. Ветеран пояснює, що після демобілізації найбільші труднощі пов’язані з необхідністю наново адаптовуватись до мирного життя. Віталій з дружиною виховує дитину з Синдром Дауна і в рамках проекту вони окрім коштів на будівництво власного дому отримали можливість пройти спеціалізовані підготовчі курси для дітей з інвалідністю. За словами Віталія – найбільша його мрія дати сину можливість рости, розвиватись та взаємодіяти з навколишнім світом.

Віталій Скарженюк

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/