Діти Карітасу Львів відзвітували батькам про свою діяльність за рік

28.01.2016, Львів

Маленькі підопічні Дитячо-юнацького соціального центру Карітасу у Львові запросили своїх батьків на підсумковий концерт та теплу розповідь про події Центру за минулий рік. Соціальні працівники допомогли дітям підготувати фото- та відеопрезентації з найцікавіших заходів. Для деяких батьків активність та лідерські якості їхніх дітей стали приємним відкриттям, про яке раніше й не підозрювали.

Екскурсії, творчі майстер-класи, спортивні змагання, психологічні тренінги та постійна робота над собою – діти Карітасу Львів щоденно вдосконалюються та розкривають свої здібності. Маленькі підопічні часом настільки самостійні, що їхні батьки навіть не здогадуються, наскільки насиченим життям живуть їхні діти та наскільки яскравими формуються їхні характери. Тому дружня спільнота Карітасу Львів запросила батьків обговорити це на теплих родинних посиденьках.

Захід розпочався з перегляду медіаархіву за рік. Соціальна працівниця Юлія Геруля та психолог Софія Зотіна відібрали світлини з різних подій, сильні за настроями та за емоціями дітей. З-поміж усіх подій діти згадували свої подорожі та спільні кулінарні експерименти, навчання та спортивні виклики, артистичні виступи та ознайомчі екскурсії на виробництва, а також теплі моменти спільного дозвілля.

Віталій Герасимів, керівник проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні», розповів про принципи роботи з дітьми в Карітасі, про середовище цілковитої довіри та прийняття, яке вдалось створити в соціальному центрі. З-поміж основних планів на наступний рік – активний запуск веломайстерні для дітей, де вони вчитимуться ремонтувати велосипеди, планувати та організовувати велоподорожі, вдосконалювати свою техніку катання.

Також важливою місією є чіткіша профорієнтація дітей, можливість виявити їхні здібності та допомогти визначитись із напрямками майбутньої діяльності. Екскурсії на виробництва, спільні майстерки з представниками компаній, дружніх Карітасу, розмови зі спеціалістами різних професій про секрети їхньої роботи допоможуть втілити цю мету. До кінця зими в дитячо-юнацькому соціальному центрі благодійники оновлять комп’ютерний клас і навчатимуть дітей основам комп’ютерної грамотності.

Звіт про минулий рік соціальні працівники Карітасу доповнили короткими характеристиками дітей, в яких відзначили їхні успіхи та особливі досягнення. Характеристики складені в стилі Карітасу – говорили тільки про хороше. Соціальні працівники відзначали, наскільки подорослішали діти, якими помічниками вони були, наскільки самостійнішими, рішучішими, добрішими стали. Згадали про таланти кожної дитини, про внутрішній розвиток, до якого вона доклала значну силу волі. Це стало водночас і щирою мотивацією дітям, і подякою батькам.

На закінчення вечора дітки презентували для батьків виступ вертепу, з яким колядували впродовж січня у різних дружніх організаціях і установах. Дзвінкі колядки і кмітливі діалоги повернули всім святковий настрій і зачарували харизмою маленьких акторів. Кожна дитина отримала свою частку наколядованих коштів на здійснення своїх маленьких мрій.