Image

Батьківський клуб Карітасу Хмельницький продовжує щотижневі зустрічі

0 Comments

Питання ефективної взаємодії й порозуміння між батьками та дітьми на сучасному етапі набуло великої актуальності. Разом з тим, як дитина дорослішає та змінюється, повинні змінюватись та вдосконалюватись дитячо-батьківські відносини. Саме про це йшлося на черговій зустрічі Батьківського клубу Карітасу Хмельницький, які відбуваються щотижня в рамках проекту «Соціально педагогічна робота з дітьми та молоддю».

Батьки з радістю ділилися своїм досвідом сімейного виховання, роздумували про сімейні цінності і обговорення в сімейному колі їх значущості, аналізували як батьківські настанови впливають на їхніх чад.

В кінці тренінгу кожен учасник зробив свій «Овочевий пиріг виховання» та склав універсальний рецепт спілкування та налагодження довірливих стосунків з дитиною. Це допомогло учасникам виявити хибні методи та прийоми виховання, проаналізувати їх наслідки, знайти шляхи усунення негативних впливів на дитину. Думки батьків розділилися. Мама Ганна вважає, що завжди потрібно знаходити компроміс, а Пані Ірина – що потрібно тримати сина в міцних рукавицях. Але всі зійшлись на думці, що саме від правильності батьківських настанов залежить результат виховання та ефективність спілкування батьків з дітьми.

Мамі Аліні найважче на тренінгу було пригадати, як її лагідно називали в дитинстві.

Загалом усі учасники зустрічі залишились схвильованими, але задоволеними.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь