Image

Профілактика дитячої безпритульності

0 Comments


Дітей сиріт спробують соціалізувати спортом
26.02.2010
У Києві відбулася презентація проекту «Спорт дітям-сиротам» БФ «Атма-допомога», у рамках якого планується цикл спортивно-оздоровчих заходів для дітей та реконструкція спортивних майданчиків. Експерт Карітасу України переконана, що залучення спорту у соціалізацію дітей – прогресивний крок, який витягає їх з



вулиці.
Як повідомили організатори, основна ідея проекту полягає в організації спортивно-оздоровчих заходів у Києві та Київській області, наприклад, «Веселі старти», літні табори, фестивалі спорту, де діти-сироти зможуть не лише ознайомитися із різними видами спорту, але й відчути командний дух та залучитися до здорового способу життя. «Згідно офіційній статистиці, у Київській області заплановано біля 432 спортивних заходів і лише у двох беруть участь діти-сироти», – пояснює актуальність координатор проекту Юля Галактіонова.
 
На думку керівників фонду «Атма-допомога», успішному втіленню програми сприятиме також реставрація спортивних майданчиків та оновлення інвентарю. «Ми вже зараз шукаємо спонсорів-партнерів, які допоможуть нам відновити достойний облік місць для спортивних занять, – ділиться планами виконавчий директор фонду Олег Вишняков. – Приблизна вартість реконструкції одного майданчика складатиме 70-100 тисяч гривень».
 
Координатор проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні» Карітас-Київ Ольга Байдарова, вважає спорт одним із найпрогресивніших форм соціалізації дітей із неблагополучних сімей. «Ми кілька років мали успішний проект з UNICEF «Спорт заради дітей», – розповідає Ольга Байдарова. – Інтеграція командних видів спорту, наприклад, футболу, допомагає хлопцям відчути важливість та значимість». Також, як стверджує експерт, діти вчаться спілкуватися без нецензурної лексики і розширюють коло спілкування. «Особа тренера відіграє надзвичайно важливу роль – в них тоді з’являється авторитет до якого діти прислуховуються», – додає вона. Дух суперництва, навіть у товарійських іграх, об’єднує команду зсередини, виробляє спільні почуття.
Враховуючи багатолітній успішний досвід Карітас України, експерт вважає, що у цьому напрямку є великі перспективи: «І тому ми вітаємо усі ініціативи, що ставлять за мету через спорт сприяти позитивному вихованню дітей».
 
Нещодавно футбольна команда «Мрія», що складена з підопічних Карітасу Київ, провела товарійську гру з командою працівників компанії ALICO. Матч завершився із рахунком 9:9 та передачею від команди працівників ALICO молодим футболістам «Мрії» солодкого шоколадного кубку, яким хлопчаки смакували гуртом. На прощання організатори та учасники цієї спортивної акції висловили взаємне бажання повторити гру або навіть зробити такі зустрічі регулярними.
 
Читати статтю:
Попередження безпритульності серед дітей – Державні та недержавні організації Донецька об’єднують зусилля

Categories: Новини

Залишити відповідь