Image

Карітас України бере під опіку майже 700 людей, які потерпають від холоду

0 Comments

30.01.13, Україна
Минулого року завдяки допомозі благодійників із Німеччини та Відня організації Карітасу в Україні забезпечували 12 пунктів обігріву і харчування для майже 1,5 тис. потребуючих осіб. Цього року Карітас України також створює мережу пунктів обігріву з благодійними їдальнями для опіки над безпритульними і малозабепеченими людьми. Мета такої акції – забезпечити гарячим харчуванням, медикаментами і теплим одягом осіб, які потерпають від холоду, попередити випадки переохолодження, надати першу медичну допомогу постраждалим, також психологічну підтримку.

За даними Міністерства охорони здоров’я України і Державної служби України з надзвичайних ситуацій кількість смертельних жертв від переохолодження та обморожень сягає близько 200 осіб, постраждалих  від холоду ? тисячі українців. Міністерство з надзвичайних ситуацій заявляє про розміщення майже 3.000 наметів обігріву  в різних регіонах України, однак чимала кількість з них задекларована лише на папері.

Внаслідок дуже низьких температур і снігопадів у багатьох містах України виникають проблеми із опаленням, водопостачанням та електропостачанням, курсуванням громадського транспорту і доступом до віддалених населених пунктів, завдано чималих збитків муніципальній інфраструктурі міст, малим господарствам. Найбільше проблем, звісно, випадає на долю людей бідних, пристарілих, хворих, самотніх, безпритульних, узалежнених від алкоголю чи наркотиків, малозабезпечених дітей і молоді.

Відтак Карітас України розпочав роботу 11 пунктів обігріву і харчування на базі своїх регіональних організацій в різних областях України ? Київській, Донецькій, Хмельницькій, Львівській, Івано-Франківській і Тернопільській. Пункти обігріву будуть як стаціонарні, так і мобільні. Всі регіональні організації Карітасу України мають багатий досвід функціонування благодійних їдалень і пунктів видачі гуманітарної допомоги, тому для їх малозабезпечених і безпритульних підопічних робота пунктів обігріву  дуже важлива і вчасна.

В пунктах обігріву Карітасу потребуючі люди зможуть отримати можливість відігрітись, гарячий обід і напої,  також при потребі одяг і взуття, медичну допомогу. Передбачається і доставка їжі в місця концентрації безпритульних людей ? вокзали, автобусні станції, біля храмів тощо. Загалом передбачається надавати допомогу щодня близько 700 осіб.

«Карітас України висловлює щиру і подяку донорам, волонтерам, партнерам за їх небайдужість до чужого горя, милосердя, турботу й увагу до нужденних. Єдине бажання ? аби врешті саме українське суспільство, заможні добродії, успішні підприємства, люди доброї волі об’єднувались довкола наших соціальних проблем. Бо з кожним роком фінансування з-за кордону зменшується», ? зауважує Анатолій Козак, генеральний секретар Карітасу України.

Categories: Новини

Залишити відповідь