В Одесі відбувся семінар на тему міграції до Німеччини

2 листопада 2019 року, в місті Одеса в рамках проекту «Обізнаний та готовий до Німеччини» (Vorbereitet und erfolgreich nach Deutschland), що реалізовується за підтримки Фонду Європейського Союзу з питань притулку, міграції та інтеграції (AMIF-EU), Благодійною організацією «Diakonie» (Баден-Вюртемберг, Німеччина), спільно з Благодійним Фондом «Карітас Одеса Української Греко-Католицької Церкви» та «Карітас України», був організований кваліфікаційний семінар “Legale Migration nach Deutschland erfolgreich gestalten” для викладачів та вчителів з німецької мови в межах півдня України.

Окрім вчителів та викладачів з німецької мови, від імені директора Карітасу Одеса – отця Василя Колодчина, консультантом проекту «Обізнаний та готовий до Німеччини» Іваном Жуганом до участі у семінарі були запрошені директор Німецького центру «Баварський дім» у місті Одеса та працівники Почесного консульства Німеччини для консульського округу Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

На даному семінарі учасники мали можливість ретельно ознайомитися зі шляхами, можливостями та реалізацією легальної міграції до Німеччини, ознайомитися з роботою проекту в різних країнах світу (Туреччина, Боснія та Герцеговина, Албанія, Сенегал, Грузія та ін.); мали можливість провести порівняльний аналіз очікування та реальної ситуації перебування у Німеччині та задати запитання щодо даної теми семінару.

Процес міграції, як до Німеччини так і до інших країн світу є постійним. Цей процес відбувається в незалежності від економічної та соціальної стабільності в країні (хоча ці фактори являються одними із важливих причин міграції).

В процесі міграції постійно існують такі факти ризику: работоргівля, експлуатація людей в жахливих умовах праці та проживання, безробіття, проституція, шахрайство та ін. і тому можливі варіанти у застереженні мігрантів та зниження ризику стати жертвами впливу даних негативних факторів були розглянуті та обговорені в час проведення кваліфікаційного семінару.

Родина Благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ» щиро вдячна всім учасникам з України за участь у даному семінарі та партнерам з реалізації проекту та організації семінару – Благодійної організації «Diakonie» (Баден-Вюртемберг, Німеччина), а особливо Jürgen Blechinger, Magdalene Leytz, Susanne Krause, які проводили даний семінар, як в Одесі, так і у Львові, Києві, Харкові та Дніпрі.