Image

У Нововолинську Карітас створює механізми ефективної підтримки вразливих груп населення та медико-соціальних інституцій

0 Comments

21.06.13, Волинь
На початку червня у залі засідань Нововолинської міської ради відбулася конференція, присвячена презентації нового проекту «Створення механізмів ефективної підтримки вразливих груп населення та медико-соціальних інституцій в малих містах України». Організатором заходу виступив Волинський Карітас за підтримки Відділу з питань внутрішньої політики взаємодії з засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю виконавчого комітету Нововолинської міської ради.

У конференції взяли участь представники Нововолинської центральної міської лікарні,  Нововолинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Міського товариства організації Червоного Хреста, територіального центру управління праці та соціального захисту населення, місцевого телебачення та газети «Наше місто».

Директор  Карітасу Волинь о. Володимир Кметь  повідомив присутнім мету нового проекту, в основі якого покладені наступні цілі:
•    забезпечення доступу малозабезпечених груп, що проживають у малих містах України до якісних медико-соціальних послуг;
•    покращення матеріальної бази медико-соціальних установ і забезпечення їх діяльності через привернення уваги місцевих органів влади;
•    створення системи збору інформації щодо потреб різних вразливих груп населення (неповносправні особи, безпритульні, люди, що живуть із ВІЛСНІДом інші соціально вразливі громадяни).

Реалізація даного проекту допоможе скоротити шлях надання необхідної допомоги до конкретних індивідуальних споживачів, які дійсно цього потребують. Це своєрідний механізм співпраці місцевих і міжнародних неурядових організацій, що надають гуманітарну допомогу та здійснюють співпрацю з місцевими медичними і соціальними установами.

Основною ідеєю проекту є визнання того, що бідність не повинна визначати гідність чи перспективи людей і незалежно від того, де народилася і виростає людина, вона повинна мати рівні шанси на отримання якісної освіти, медичної та соціальної допомоги.  

Менеджер місцевого Карітасу Вікторія Скриннікова розповіла присутнім про історію Карітасу в Європі та Україні, про основні напрямки діяльності  Карітасу Волинь, реалізацію діючих соціальних проектів, а саме «Соціальна та психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» та «Організація центру «Довіра» для жертв тоталітарних режимів». Присутнім були представлені перспективні напрямки діяльності, наприклад, створення виїзної бригади мобільного хоспісу, відкриття реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами у смт. Жовтневе.

Учасники заходу висловили своє бачення щодо можливості співпраці по даному проекту. Заступник головного лікаря з лікувальної частини Нововолинської центральної міської лікарні  В. М. Тихоступ  висловив щиру подяку місцевому Карітасу за надану гуманітарну допомогу медичним обладнанням і медикаментами, запевнив у підтримці реалізації нового проекту з боку місцевого медичного закладу.

Директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О.О. Лакиш також повідомила про готовність до співпраці у даному напрямку. Вона оголосила результати проведеного ними дослідження у вигляді анкетування серед батьків, які виховують неповносправних дітей, з чого стало відомо, що 28 сімей  висловили бажання і потребу у функціонуванні реабілітаційного центру у Нововолинську.

Так само і решта присутніх на заході представників громадських організацій виявили бажання підтримати і співпрацювати в рамках проекту «Створення механізмів ефективної підтримки вразливих груп населення та медико-соціальних інституцій в малих містах України» та соціальних ініціативах місцевого Карітасу.

Categories: Новини

Залишити відповідь