Image

У Карітасі Самбірсько-Дрогобицької Єпархії понад півсотні потребуючих зібрались на Святвечір

0 Comments

15.01.13, Львівщина
Різдвяна казка вподобала собі прогулюватися по небі і збирати невеличкі мерехтливі зірочки, щоб вплітати їх у свої розкішні коси. Це дійство можна розгледіти тільки на Різдво, коли небеса близько-близько прихиляються до землі і люди відсторонюються від буденних турбот і суєти. Працівники  та волонтери Карітасу в Дрогобичі теж долучилися до різдвяної казки ? організували Святу Вечерю для безпритульних та одиноких людей.

«Це саме ті, хто не має можливості закупити необхідні продукти і приготувати святковий стіл, бо не мають на це коштів. Ці люди не мають можливості зібратися родиною за великим сімейним столом, бо в них немає рідної домівки. Їм нікуди йти на різдвяну вечерю, бо їх ніхто не чекає. І таких людей є дуже багато довкола нас.

Ми запросили їх в Карітас відчути хоч на ці кілька годин дух Різдва, зігріти їхні душі і дати їм надію на краще», ? каже Оля, 23-річна волонтерка.

В організації та підготовці даного дійства  допомагала спільнота «Наша Хата». Вона опікується бездомними людьми;  на даний час вже 12 осіб знайшли  притулок в цій спільноті. Саме безпритульні приготували цю вечерю для інших потребуючих людей. Особливу подяку місцевий Карітас висловлює небайдужим благодійникам, які надали продукти  і необхідні кошти.

«Як ми і очікували, на Святу Вечерю прийшло близько 50 потребуючих осіб. Ми прийняли всіх,  хто постукав в наші двері. Багато з цих людей вже давно втратили віру в себе та в цей світ. Ми щиро повірили, що дух Різдва може це все перемінити, ми запалили їхні серця та зігріли їхні душі.

Різдво, яке приносить надію та затишок, дане нам Богом. Єдине, що від нас вимагається, ? це берегти його та ділитися ним зі своїми ближніми. У Карітасі в Дрогобичі ми  поділилися з цими людьми добром Різдва,  ми їх нагодували, обігріли, гарно поколядували», ? повідомляє Василь  Голод, керівник спільноти «Наша хата».

Categories: Новини

Залишити відповідь