Благодійники з Канади допомогли школярам на Львівщині

14.10.12, Львівщина-Канада
Бережницька загальноосвітня середня школа (Львівська область) була збудована у 1966 році. Капітальні ремонти в школі не проводились ще з того часу, і в найбільш плачевному стані перебували віконні рами. Більшість рам прогнили і в них утворились щілини.

На даний час в школі навчається 204 учні, з них 62 ? це учні початкової школи. Прикро є те, що взимку дітям доводиться одягненими сидіти на уроках. Через переохолодження вони часто хворіють і пропускають навчання.

У класних кімнатах Бережницької середньої школи 52 віконні рами потребували повної заміни. Деякі з них були відреставровані за кошти батьків. Дирекція школи та вчителі власними зусиллями восени та взимку сприяли утепленню вікон за допомогою клеючих стрічок, поролону та вати.

Поблизу с. Бережниці розташований целюлозно-паперовий комбінат, де працювало багато батьків учнів школи. Та від початку економічної кризи на комбінаті відбувалися масові скорочення працівників, що призводило до безробіття. Таким чином батьки безсилі допомогти школі. Держава не виділяє жодних коштів на ремонт школи, а з кожним роком зменшує ліміт на використання газу.

І в цей час родина та друзі доктора Михайла Микитина (громадянин Канади) на його 65-річчя у вигляді святкового подарунку здійснили дар для громади села ? профінансували встановлення нових вікон. Саме с. Бережниця є рідним домом для батька д-ра Микитина, і це стало світлим і корисним дарунком як для п. Михайла, так і громади села.

Відтак встановлення нових вікон, що було здійснено в серпні цього року, посприяло суттєво зменшенню втрат тепла приблизно на 30%, значній економії газу та електроенергії (прим. ? котел в школі переганяє воду по трубах і батареях за допомогою електрики), а також сприятиме зміцненню та збереженню здоров’я дітей.

Адміністрація школи і батьки учнів висловлюють щиру подяку благодійникам, що здійснили таке добре діло для них.