Image

У Бродах на Львівщині відбувся круглий стіл з питань захисту прав дитини

0 Comments

25.03.12
Від спроможності сьогоднішньої влади забезпечити гідне дитинство своїм наймолодшим громадянам залежить майбутнє незалежної України, її гідне місце у світі. Поза сумнівом, захист прав дитини – проблема багатовимірна. Вона охоплює низку різних аспектів, про окремі з них мова йшла на засіданні круглого столу, яке відбулось у приміщенні актового залу Бродівської гімназії ім. І.Труша нещодавно, де були запрошені представники державних служб, які працюють з дітьми та молоддю. Також до участі долучились і працівники місцевої організації Карітасу.

Метою круглого столу, який відкрив голова Бродівської райдержадміністрації В. Стронський, було обговорення актуальних проблем дотримання прав дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися у складних обставинах, а також окреслення шляхів їх вирішення.

Доповідачі
А) ознайомили присутніх із засадами державної політики щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у Бродівському районі;
Б) проінформували про координацію діяльності органів влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій різних форм власності щодо профілактики безпритульності, бездоглядності серед дітей та запобігання жорстокому поводженню;
В) висвітлили тему про створення і функціонування в районі прийомних сімей (присутнім також продемонстрували фільм про незадовільний стан побутових умов, у яких проживають діти в окремих сім’ях та про позитивний вплив на дітей-сиріт прийомних сімей);
Г) проінформували про стан злочинності і правопорушень серед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинились у складних життєвих обставинах;
Д) доповіли про систему заходів, які потрібно проводити щодо збереження життя та здоров’я дітей, також про стан оздоровлення та відпочинку дітей різних соціальних категорій у Бродівському районі.

Директор місцевого Карітасу о. Ярослав Царик розповідає: «Дуже тішить, що регіональна влада готова йти на співпрацю і організовує подібні заходи. Вони не лише є звітними, підсумковими і інформаційними, – тут ми можемо поділитись думками, знайти спільні точки перетину, зав’язати співпрацю і спільні проекти.

Соціальний педагог Бродівської гімназії ім. І.Труша та Карітасу Броди Ю.Присяжнюк на даному круглому столі розкрила тему щодо ролі соціальних працівників у дотриманні прав дитини у сім’ях різних категорій. Місцевий Карітас має чималий досвід у роботі із дітьми трудових мігрантів, дітьми-сиротами, малозабезпеченими і бездоглядними дітьми, і ми маємо що додати до діяльності по захисту прав дитини, їх самореалізації».

Завершилось засідання круглого столу переглядом фільму про сім’ю Топилків з с. Білявці, яка крім своїх двох дітей, взяла на виховання ще п’ятеро прийомних дітей. Підбиваючи підсумки круглого столу начальник служби у справах дітей Бродівської райдержадміністрації Н. Богатирьова зазначила, що лише спільними зусиллями усіх державних служб можна покращити ситуацію з проблемних питань щодо захисту прав дітей.

Categories: Новини

Залишити відповідь