Image

У Бродах на Львівщині започатковано міжінституційну співпрацю заради покращення життя дітей трудових мігрантів

0 Comments

16.02.12
7 лютого Бродівською гімназією ім. Івана Труша (Львівщина) за підтримки Карітасу Броди було проведено районний семінар практичних психологів та соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів та соціальних установ Бродівського району. Тема семінару ? «Діагностична та профілактична робота соціального педагога із дітьми трудових мігрантів».

Метою проведення даного заходу було розкриття проблем дітей даної групи, обговорення моделей роботи з ними, налагодження схем співпраці працівників освіти з соціальними службами, службами у справах дітей, неурядовими організаціями. Ініціатором проведення даного заходу стала соціальний педагог проекту «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» Юлія Присяжнюк.

У семінарі взяли участь 13 практичних психологів і 6 соціальних педагогів району. Захід розпочався з благословення директора місцевого Карітасу о. Ярослава Царика. В ході заходу Юлія Присяжнюк запропонувала для перегляду дуже актуальне відео «Поки батьки не бачать», яке вкотре продемонструвало актуальність зазначеної проблеми.

Також було представлено та розповсюджено інформаційні буклети для батьків та дітей трудових мігрантів, практично-методичні матеріали по роботі з дітьми, батьки яких знаходяться тривалий час за кордоном, для соціальних педагогів, практичних психологів, класних керівників.

Посібник містить інформацію про принципи здійснення соціально-педагогічної та психологічної роботи з дітьми трудових мігрантів; розкриває завдання, зміст, форми і методи проведення такої роботи серед дітей, батьків, соціального оточення.

На зустрічі, ініційованій Карітасом, спільними зусиллями було напрацьоване так зване «Дерево досвіду», яке включило в себе практичні вправи та методики запропоновані особисто кожним учасником заходу.

Кінцевим результатом семінару стала домовленість про подальшу співпрацю між школами, Карітасом у Бродах та соціальними службами міста, яка позитивно відобразиться на цільовій категорії заходу – дітях трудових мігрантів міста та району.

Categories: Новини

Залишити відповідь