Image

Лідери громадських організацій знайомляться із роботою Карітасу України

0 Comments

09.02.12
На початку лютого до національного офісу Карітасу України завітали слухачі однорічної сертифікатної програми з Управління неприбутковими організаціями, що організований Інститутом лідерства та управління Українського Католицького Університету.

Протягом 2011-2012 років на цій програмі навчаються 26 представників неприбуткових організацій з Криму, Одеси, Донецька, Києва, Івано-Франківська та Львова, також Харківської, Полтавської і Хмельницької областей. Фінансову підтримку цієї програми здійснює Карітас Німеччини.

Наталя Мисула, координатор програм з управління Інституту лідерства та управління при УКУ, розповідає: «В рамках курсу «Дослідження громади» для студентів відбуваються візити в успішні та цікаві неприбуткові організації Львівщини для ширшого ознайомлення учасників з організаціями третього сектору, аналізу цікавих управлінських моделей, поділу досвідом та успіхами.

І для них є особливо цікаво довідатися про те, як працюють організації, що мають відношення до Церкви. Саме Карітас України є чи не найкращим таким прикладом, із низкою успіхів і здобутків, так само як і специфічного досвіду, помилок».

Під час візиту студентів УКУ до офісу Карітасу України відбулася загальна презентація роботи фонду, яку здійснив генеральний секретар Анатолій Козак, і презентація напрямку роботи «Охорона здоровя», яку очолює Дзвенислава Чайківська.

Зустріч відбулась у стінах Шпиталю Митрополита Андрея Шептицького, що є унікальною для України благодійною установою і сама по собі є чималим успіхом і зразком якісної роботи неприбуткової організації.

Також слухачі сертифікатної програми з Управління неприбутковими організаціями мали час на сесію запитань і відповідей, дискусії із представниками Карітасу України, що викликало особливий інтерес у них.

Місія Інституту лідерства та управління УКУ полягає в формуванні громадянського суспільства шляхом навчання і виховання християнських провідників та лідерів неприбуткового сектору України. Основними засадами роботи і навчання є моральні принципи у поєднанні з прикладними знаннями, практичними вміннями і потенціалом особистості. При цьому робота Інституту базується на міжнародних стандартах і високо оцінюється експертами.

Інститут лідерства та управління Українського Католицького Університету утворився внаслідок злиття 2 структур: Центру мирянського лідерства та Інституту управління неприбутковими організаціями. Як структура ІЛУ був затверджений Вченою радою у червні 2010 року та наказом ректора УКУ від 17 листопада 2010р.

Categories: Новини

Залишити відповідь