Право на щасливе і успішне життя має кожна ВІЛ-інфікована дитина, ? кажуть благодійники у Львові

26.12.11
Нещодавно на базі благодійної установи «Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького» у Львові було організовано свято для більш як 35 ВІЛ-інфікованих дітей. За підтримки Глобального Фонду боротьби зі СНІДом,туберкульозом і малярією в цій установі триває реалізація проекту «Від серця до серця».

Цільовою групою привітання з нагоди дня Св.Миколая і Нового року були: ВІЛ-позитивні діти (від народження до 16 років), які приймають АРТ та ті, що готуються до їх прийому, а також діти, уражені епідемією ВІЛ (від 2 років до 16 років).

У 2007році поміж Шпиталем Шептицького і обласним Центром СНІДу підписано угоду про співпрацю, яка, зокрема, передбачає здійснення діяльності, що сприятиме подоланню наслідків епідемії ВІЛСНІДу.

«На сьогодні у центрі СНІДу у Львові на обліку є 43 дитини, над ними ведеться постійна і безперервна опіка. А Шпиталь ім. Митрополита Шептицького виконує проект медико-соціального та психологічного супроводу дітей, що уражені епідемією ВІЛ/СНІД, із 2007 року.

Тож, ми тісні партнери і друзі в профілактиці і подоланні поширення ВІЛСНІДу в нашому регіоні», ? розповідає Галина Курницька, керівник проекту «Від серця до серця» благодійної установи у Львові, що діє за сприяння Карітасу України.

Стигматизація ВІЛ-позитивних дітей як «інших», таких, що не мають перспектив у житті, а отже потребують гіперопіки, і таких , яким не варто планувати майбутнє, ? кажуть працівники Шпиталю, ? поширеніша серед батьків/опікунів ВІЛ-позитивної дитини, ніж серед персоналу установ, які працюють із такими дітьми.

Тут кажуть, що кожна дитина має виняткове право на щасливе й успішне життя, і не нам судити, яким чином і в якій мірі дитина повинна реалізовувати це право. Обов’язок держави і суспільства ? сприяти розвитку і самореалізації наших дітей і молоді!

Особливу подяку організатори свята для ВІЛ-інфікованих дітей висловлюють спонсорам ? парафіянам храму Вознесіння Господнього (м. Львів, Левандівка) та о.Олексію Васьківу (згідно дитячих листів до Миколая закуплені і сформовані подарунки), також колективу театральної групи “Чарівниці“ при бібліотеці №42 м. Львова (завідувач ? Жигалова Еріка Арпадіївна ) за постановку і проведення театралізованої частини свята.