Image

Українське Біблійне Товариство і Карітас України пропонують дітям пізнати особистість Ісуса Христа

0 Comments

24.11.11
14 і 17 листопада представники Західного регіонального відділення Українського Бiблiйного Товариства відвідали організації Карітасу у Львові та м. Стрий, м. Дрогобич, м. Борислав на Львівщині. Метою їх візиту було поширення християнської літератури для підлітків і молоді, а саме видання про життя Ісуса Христа на основі біблійних Євангелій «Він жив серед нас».

Українське Бiблiйне Товариство (далі ? УБТ) є релiгiйною неприбутковою органiзацiєю, що була заснована з ініціативи існуючих в Українi християнських церков та релiгiйних організацій, якi визнають Бiблiю як Слово Боже.Завданням УБТ є здійснення перекладу, друкування та поширення Святого Письма і іншої християнської літератури для духовного вiдродження та просвiтництва народу України.

У 19 столітті Британське та Іноземне Бiблiйне Товариство до такої міри розширило масштаби і географію своєї діяльності, що у США, Європі та ряді iнших країн свiту розвинулась мережа біблійних товариств. На сьогодні кількість членів зросла до 145 нацiональних Товариств, зусиллями яких ведеться праця з поширення Божого Слова в понад 200 країнах світу.

Як раніше повідомлялось, УБТ вже передавали до соціальних центрів Карітасу літературу навчально-пізнавального характеру, ? брошури про аборти, на основі яких проводились спеціальні заняття та бесіди із підлітками та дітьми.

Карітас України впродовж більш як 10 років спрямовує свою роботу на надання соціальної, матеріальної, психологічної, юридичної допомоги безпритульним дітям, сиротам, дітям трудових мігрантів, неповносправним та іншим, що опинились у скрутних життєвих обставинах.

Сьогодні Карітас України опікується більш ніж 500 бездоглядними і безпритульними дітьми і молоддю в Донецьку, Києві, Тернополі, Львові, Хмельницькому.

Також сьогодні Карітас в Україні утримує 7 соціальних дитячих центрів у різних містах, які широко охоплені міграційними процесами: у Івано-Франківську, Коломиї, Стрию, Дрогобичі, Бродах, Бориславі та Нововолинську. Приблизна кількість дітей, які користуються послугами центрів – 500 осіб.

І ще близько 100 молодих людей з особливими потребами інтегровані в діяльністю Карітасу на Західній Україні. Враховуючи отримувачів адресної допомоги при кризових ситуаціях, хворих дітей, ВІЛ-інфікованих, сирітський притулок поблизу Тернополя, також діяльність в рамках численних благодійних акціях, допомога Карітасу України для українських дітей вимірюється близько 2 тисячами дітей.

Діти і молодь отримують не лише інформаційну допомогу, психологічну і юридичну консультацію, ? працівники Карітасу організовують для них також просвітницькі та розвиваючі заходи, ігрову і арт-терапію, майстер-класи, тренінги, дискусії, регулярно відбуваються екскурсії та відпочинкові мандрівки, літні наметові табори. При нагоді ? раді відкрити дітям і християнські знання, цінності, пріоритети.

Зустріч центрами Карітасу на Львівщині представників Українського Біблійного Товариства була дуже радісною і щирою. Діти розповідали про свої активності в Карітасі, показували різноманітні мистецькі вироби, фотографії. Працівники ж УБТ з радістю знайомилися із дітьми, їх історіями і емоціями.

«Це цілий світ, і він у кожного свій неповторний! Важливо цим дітям вчасно відкрити особистість і цінність пізнання Бога, і тоді ми певні, ? наше майбутнє буде достойним», ? сказав опісля подорожі Львівщиною Олександр Рєзніков, менеджер Західного регіонального відділення Українського Бiблiйного Товариства.

Більше інформації про Українське Бiблiйне Товариство Ви можете знайти на http://ukrbs.org.

Categories: Новини

Залишити відповідь