Image

Відпочинок на морі для потребуючих дітей від Карітасу в Коломиї

0 Comments

15.09.2011
Для дітей, які відвідують Карітас у Коломиї, літо пройшло дуже насичено. Як ми вже повідомляли раніше, діти були і в горах, і на екскурсіях, і на озері. Останньою родзинкою канікул стала поїздка на море. Вона тривала тиждень і подарувала дітям багато нових вражень.
П’ятнадцятеро дітей та двоє вихователів відпочивали на косі Арабатська стрілка, що на Азовському морі, поблизу Генічеська. Жили коломияни в приватному секторі з усіма зручностями. Про це та інші подробиці подорожі розповіла Наталія Григорчук, вихователь.
Вона зазначила, що за час всіх подорожей цього літа діти дещо подорослішали, згуртувалися та стали більш відповідальними одне за одного.

В очах в них радість, палахкотить вогник надії в світле і безхмарне майбутнє. Вони отримали головне – турботу та підтримку, якої так бракує вдома, адже всі діти або з кризових сімей або ж діти трудових мігрантів.

Мали вони чимало розваг: проводили конкурс на кращу піскову фігуру, збирали мушлі для своїх майбутніх творчих робіт, відвідували дискотеки, каталися на каруселях, забавлялися на водяних гірках, каталися по морю на величезних надувних бананах, приймали лікувальні грязьові ванни, що на озері Сиваш, вчилися готувати плов, купували сувеніри і звичайно купалися та засмагали на теплому сонечку. Нудьгувати дітям точно не доводилося!

Чотирнадцятирічна Ірина Ярошенко на морі вже втретє. Перші два рази була з батьками, але найбільше вражень залишилося після відпочинку цього року з Карітасом. А Любов Майконецька вперше на морі. Дівчина про більш вдалий відпочинок і мріяти не могла. Каже, що відчула себе щасливою. Такі миті рідко трапляються в сірих буднях цих дітей. Тож головну мету подорожі досягнуто!

Categories: Новини

Залишити відповідь