Image

Вимушені переселенці на Прикарпатті розвивають власну справу завдяки грантам від Карітасу України

На Івано-Франківщині переселенці розвивають 14 власних справ завдяки проєкту “Консультаційний центр для молоді з працевлаштування та кар’єрного зростання” від Карітасу Івано-Франківськ .

Ольга Кравець – внутрішньо переміщена особа, переїхала з Енергодару. У рідному місті мала свій невеликий бізнес – надавала послуги лазерної епіляції.

«Переїхавши в Івано-Франківськ, я привезла із собою апарат для лазерної епіляції. Трохи оговтавшись, вирішила шукати варіанти, щоб розвивати і розширювати свою справу у новому місті. Пішла на курси масажу, знайшла приміщення для роботи. Завдяки гранту отримала нове обладнання та меблі для роботи. Тому розширила свій спектр послуг,» – розповіла Ольга.

Анастасія Подгорнова – вимушена переселенка, переїхала з Херсонської області. У рідному місті мала власну справу – салон, де надавала послуги манікюру та педикюру.

«Переїхавши у Івано-Франківськ, у мене було бажання продовжувати свою справу, але не знала, як розпочати в новому місті. Спочатку влаштувалась на роботу майстром манікюру, але думки про власний бізнес не покидали. Отримавши грант на обладнання від Карітас, я орендувала приміщення і тепер можу працювати у своєму салоні», – розповіла пані Анастасія.

Сума гранту становила 37 тисяч грн, розповідає Суспільному. Івано-Франківськ заступниця директора фонду Наталія Козакевич. Претендент описував ідею розвитку власної справи, обґрунтовував її та в бізнес-плані вказував перелік обладнання, яке необхідне для реалізації. Це устаткування закуповував благодійний фонд і передавав переможцям гранту.

“Нам важливо не просто дати допомогу і забути про людину, а супроводжувати її й радіти разом досягненням, які вона має в процесі цієї діяльності”, — каже Наталія Козакевич.

Грант на обладнання отримали 14 учасників, які успішно захистили свої бізнес-плани.

Свої ідеї пропонували в різних галузях: від гончарства до індустрії краси.

“Є один грант на розважальний центр для діток. Також є жінка, яка виготовляє прикраси з бурштину. Інша переселенка, яка є дружиною загиблого учасника АТО/ООС, має швейну справу. Є дві жінки, які займаються сільськогосподарським виробництвом. Одна з них поїхала в Миколаївську область, щоб висадити розсаду на поля, які розмінували”, — розповідає Наталія Козакевич.

Проєкт реалізується Карітасом Івано-Франківськ за фінансування благодійної організації Welthaus Graz (єпархія Грац, Австрія).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь