Image

Важлива інформація для тих, хто планує працювати за кордоном

Через повномасштабну війну росії проти України  проблема торгівлі людьми та експлуатації наших громадян стала ще актуальнішою, як в межах країни, так і за її кордонами. Щоб захистити себе при працевлаштуванні за кордоном необхідно шукати офіційну роботу та користуватися послугами посередників, які законно надають послуги з працевлаштування за межами країни і мають відповідні ліцензії.

Проте, зверніть увагу, що з 14 квітня 2024 року всі чинні ліцензії на посередницькі послуги з працевлаштування за кордоном втратили свою чинність! Ці зміни відбулися відповідно до Закону України “Про внесення змін до деяких актів України щодо захисту прав трудових мігрантів та боротьби з шахрайством у працевлаштуванні за кордоном”.

Що це означає?

  • Тепер діє новий порядок надання послуг.Суб’єкти господарювання можуть надавати послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном лише після включення їх до офіційного переліку. Це означає, що вони мають подати декларацію про свою господарську діяльність до центрального органу виконавчої влади, що відповідає за зайнятість населення та трудову міграцію.
  • Офіційне включення. Включення до цього переліку здійснюється на підставі поданої декларації за встановленим Кабінетом Міністрів України порядком. Тобто, посередники повинні офіційно зареєструвати свою діяльність і дотримуватися всіх вимог законодавства.
  • Обов’язкова звітність. Суб’єкти господарювання, що надають послуги з працевлаштування за кордоном, тепер зобов’язані подавати звітність про свою діяльність до відповідного органу. Це допоможе забезпечити актуальність інформації у переліку легальних посередників та підвищити рівень безпеки для трудових мігрантів.

     Ці зміни покликані забезпечити більший захист для тих, хто планує працювати за кордоном. Тепер ви можете бути впевнені, що посередники, які включені до офіційного переліку, відповідають усім вимогам законодавства та працюють легально.

     Перед укладенням угоди з посередником обов’язково перевіряйте його статус у офіційному переліку суб’єктів господарювання, які мають право надавати такі послуги. Користуйтеся послугами лише офіційно зареєстрованих посередників. Будьте обережні з пропозиціями працевлаштування, які здаються надто привабливими. Завжди укладайте письмові договори та зберігайте всі документи.

     Подбайте про власну безпеку завчасно! Обирайте лише офіційних та надійних посередників.

Карітас України завжди готовий підтримати Вас.

За допомогою та консультацією Ви можете звернутися до наших консультантів та консультанток:

Карітас Київ:

E-mail: info@caritas-kiev.org.ua; Тел.: (067)-108-00-52

Карітас Івано-Франківськ:

E-mail: caritas-ivano-frankivsk@ukr.net;  Тел.: (068)-322-49-77;  (095)-024-62-16

Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії:

E-mail: caritasdroh@gmail.com; Тел.: (067)-454-48-85

Карітас Одеса:

E-mail: caritasodessa@ukr.net; Тел.: (095)-295-33-30

Карітас Чернівецької Єпархії

E-mail: caritas.chernivtsi@gmail.com, Тел.: (067)-257-17-72

Пам’ятайте, що кожна людина має право на свободу та гідність, і спільно ми можемо зробити світ кращим для всіх нас.

_________________________________________________________________________________________

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини