Image

USAID та Карітас України надають багатосекторну допомогу постраждалим від війни в Україні

Надання багатоcекторної допомоги людям, що постраждали від війни, включає широкий спектр заходів, спрямованих на задоволення фізичних, психологічних, соціальних та економічних потреб постраждалих. Цей підхід забезпечує комплексну підтримку, сприяє відновленню та інтеграції людей у суспільство. 

Проєкт “Багатосекторна допомога постраждалим від війни в Україні” надає важливу підтримку вразливим домогосподарствам для: 

  • отримання допомоги в оренді житла;
  • легких ремонтів та отримання наборів для самостійного тимчасового ремонту будинків;
  • задоволення своїх базових потреб шляхом отримання гігієнічних наборів;
  • отримання послуг захисту через центр підтримки; 
  • підвищення доходів домогосподарств за допомогою можливостей тимчасової роботи.

Мета проєкту полягає в тому, щоб вразливі люди, які постраждали від конфлікту в Україні, жили в безпечних, гідних і мінімально відповідних приміщеннях, мали доступ до основних засобів гігієни і послуг захисту, а також мали доступ до можливостей тимчасової роботи,”- розказує менеджерка проєкту Катерина Свириденко.

Проєкт діє у 5 регіональних осередках Карітасу, а саме у Запоріжжі, Краматорську, Полтаві, Кам’янському та Кривому Розі. Загалом майже 15 тисяч  осіб зможуть отримати допомогу.

Оскільки повномасштабне вторгнення Росії в Україну триває, гуманітарні потреби в країні залишаються дуже високими. Зараз бойові дії зосереджені на сході та півдні України. Близько восьми мільйонів людей потребують певної допомоги.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини