У Стрию організували свято до Дня вишиванки для молоді з інвалідністю

При Карітасі Стрийської єпархії діє два Центри для молоді з інвалідністю. Їхнє завдання створити комфортний і безпечний простір для розвитку та соціалізації друзів. Друзями тут називають молодих підопічних.

Спільні святкування – невід’ємна частина діяльності Центрів. 16 травня захід був особливим, адже він перше відбувався у новому приміщенні Центру для молоді з інвалідністю. Тож це свято було гарною нагодою подякувати Богу та всім, завдяки кому мрія про функціонування центру здійснилась.

«Друзі дуже люблять свята. Оскільки вони не мають іншого простору, де могли б реалізувати цю потребу, тож радіють кожній нагоді. Тут вони почуваються прийнятими та щасливими. Вони щирі та справжні, ми щасливі бачити їх сповненими радістю», – ділиться Лілія Гункевич, координаторка Центру.

До Дня вишиванки друзі та команда Центрів організували свято, яке запам’ятається надовго. По дрес-коду заходу, звісно, всі були в улюбленому вишитому вбранні.

Такі свята – це також можливість для друзів проявити себе та свої таланти. Вчора молоді люди та працівники презентували пантоміму про скриню із вишитими скарбами, танцювали банси під відкритим небом, читали вірші та співали українські пісні. Окрім цього, друзі змайстрували двох героїв у вишиванках, з якими кожен радо робив святкове фото. Завершилось свято смачним почастунком.

БІЛЬШЕ ПРО ТЕ, ЯК ПРАЦЮЮТЬ ЦЕНТРИ ДЛЯ МОЛОДІ З ІНВАЛІДНІСТЮ при Карітасах, читайте за посиланням: «МИ НЕ МОЖЕМО ЇМ СКАЗАТИ, ЩО ВОНИ НІКОМУ НЕ ПОТРІБНІ»

Центри для молоді з ментальними та комплексними порушеннями у Стрию діють за підтримки Карітас Польща та проєкту Humanitarian Protection for Conflict Affected People in Ukraine, що діє за фінансування NACHBAR IN NOT та Caritas Österreich (2309005).

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/