Image

У Мар’їнці створено групу громадського контролю за виконанням проєкту з реконструкції водоводу

0 Comments

Мешканці Мар’їнки, громадські активісти та представники військово-цивільної адміністрації міста ухвалили рішення про створення моніторингової групи для контролю за роботою комунального підприємства «Промінь», яке проводитиме роботи з часткової заміни водопровідної магістралі у місті. Рішення було ухвалено під час проведення фокус-групи, ініційованої БФ «Карітас Маріуполь» у рамках реалізації проекту «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що стартував 1 листопада 2021 року.

«Головна мета проведення таких зустрічей – вивчення громадської думки щодо якості питної води, її наявності та вивчення проблем з цим пов’язаних, – коментує юрист БФ «Карітас Маріуполь» Марина Чуйко. – А ініціатива зі створення групи громадського контролю за виконанням робіт – це залучення місцевих мешканців до тих змін, що відбуваються або будуть відбуватися у громаді. Ця група буде слідкувати за виконанням робіт за проектом, сповіщати населення про можливі відключення і таке інше. Планується подальше проведення таких фокус-груп у всіх населених пунктах, де будуть відбуватися ремонтні роботи. Наступного тижня їдемо у Красногорівку».

За планом виконання модернізації водопроводу у Мар’їнці, Красногорівці та Новомихайлівці вже складено всі специфікації, наразі вони проходять процедуру узгодження перед початком тендеру на закупівлю основних та комплектуючих матеріалів.

***Захід здійснено в межах проєкту «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що реалізовується БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Caritas Ukraine та ОСНА


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь