Image

У Львові відбувся форум, присвячений психосоціальним послугам

Метою форуму було об’єднаня партнерів – надавачів психосоціальних послуг та обговорення
проблем, які виникають при наданні послуг в координаційних центрах, в громадах, поширення опрацьованих рішень та підходів.

Участь у заході взяли команди професіоналів з різних напрямків Карітасу України. Модератором була Галина Бордун – радниця начальника ЛОВА, керівниця Координаційного центру підтримки цивільного населення при ЛОВА.

Христина Семеген-Бодак – керівник напрямку охорони здоров’я в Карітас України мала змогу зустрітися із Іриною Верещук – Віце-прем’єр-міністеркою України – Міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та обговорити відкриті питання по психосоціальній допомозі.

Форум став майданчиком для плідних панельних дискусій та експертних презентацій, завдяки яким  розширюються перспективи для подальшої роботи. Це був день навчання, співпраці та взаєморозуміння.

Захід складався з двох частин. Спершу відбулось обговорення від міністерств на панельних дискусіях. У другій частини – тематичні презентації від експертів.

У межах форуму розглянули актуальні питання:

▪️ Юридичні аспекти супроводу родин військовослужбовців, ветеранів, ВПО.

▪️ Роль сім’ї та освітнього середовища у формуванні безпеки та підтримки.

▪️ Проблеми залежностей.

Завдання Карітасу України — зробити психосоціальні послуги доступнішими та ефективнішими для кожної людини. Захід відкрив нові можливості для реалізації цієї місії.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини