Станом на середину травня статус постраждалої особи від торгівлі людьми в Україні отримали 89 людей

Фахівці та фахівчині Карітасів по всій Україні допомагають постраждалим від торгівлі людьми отримувати державний статус та повний комплекс різних видів допомоги.

Серед 89 постраждалих 53 чоловіка, 33 жінки, 2 хлопчика та 1 дівчинка. Більше половину цих випадків, а саме 50 мали змішану форму торгівлі людьми – використання у збройних конфліктах та сексуальна експлуатація. Також людей, які отримали статус використовували у трудовій експлуатації, жебрацтві та втягували у злочинну діяльність.

Статус особи постраждалої від торгівлі людьми – дає право людині на різноманітні види підтримки. Постраждала особа отримує правовий захист та можливість використовувати свої права на отримання допомоги та компенсації. Також цей статус відкриває двері до різноманітних програм та послуг, спрямованих на відновлення фізичного та психічного здоров’я. Крім того, отримання такого статусу може сприяти попередженню подібних випадків у майбутньому, а також допоможе правоохоронним органам в боротьбі з торгівлею людьми.

Як отримати статус постраждалої від торгівлі людьми?

• Необхідно звернутися до місцевих органів соціального захисту або неприбуткових організацій, які надають підтримку постраждалим від торгівлі людьми.
  • Пройти відповідну процедуру визнання як постраждалої від торгівлі людьми особи, яка може включати в себе співбесіду та надання необхідних документів.
  • Після отримання статусу постраждала особа зможе скористатися різноманітними видами підтримки та допомоги, які надаються вам у межах цього статусу.

Звернення за допомогою та отримання статусу особи постраждалої від торгівлі людьми – це перший крок до відновлення життя та отримання необхідної підтримки. Не соромтеся звертатися за допомогою, адже ваше благополуччя важливе!

За більш детальною інформацією можна звернутися до центрів БФ “Карітас України” у різних областях України:

Пам’ятайте, що кожна людина має право на свободу та гідність, і спільно ми можемо зробити світ кращим для всіх нас.

Карітас України завжди готовий підтримати Вас.

За допомогою та консультацією Ви можете звернутися до наших консультантів та консультанток:

Карітас Київ:

E-mail: info@caritas-kiev.org.ua ; Тел.: (067)-108-00-52

Карітас Івано-Франківськ:

E-mail: caritas-ivano-frankivsk@ukr.net ;  Тел.: (068)-322-49-77;  (095)-024-62-16

Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії:

E-mail: caritasdroh@gmail.com ; Тел.: (067)-454-48-85

Карітас Одеса:

E-mail: caritasodessa@ukr.net ; Тел.: (095)-295-33-30

Карітас Чернівецької Єпархії

E-mail: caritas.chernivtsi@gmail.com , Тел.: (067)-257-17-72

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/