Image

На Чернівецькому залізничному вокзалі працює дитячий простір від Карітасу

Зліва від центрального ходу в вокзал з міста (від входу з перону – справа) волонтери Карітасу облаштували куточок для зустрічі пасажирів з дітьми. Юним пасажирам пропонують смачний перекус (бутерброди, випічку, солодощі), а їхнім батькам – чай, каву і консультації.

Багато пасажирів дісталися Чернівців із зони активних бойових дій, шукають тут прихистку на ніч або довший період, або планують рухатися далі в інші області України або за кордон. Тому вони потребують інформаційної підтримки.

Волонтери Карітасу надають номери телефонів, за якими можна знайти місце для ночівлі або житло на тривалий період, консультують, яким видом транспорту можна дістатися до визначеного місця, спрямовують до локації, де можна прийняти душ чи випрати і висушити одяг. Поки батьки за чаєм отримують інформацію, малюки можуть не лише з’їсти смаколик, а й погратися чи помалювати за окремим столиком.

«Підходять люди з найрізноманітніших міст – Києва, Харкова, Миколаєва, Чернігова, Бучі… Вони часто розгублені і пригнічені. Не знаю, наскільки вони відволікаються від того, що їм довелося пережити у своїх містах під обстрілами загарбників, але принаймні тут біля нас вони усміхаються»…, – каже волонтерка Ярина Лазарук.

Дитячий простір працює на вокзалі вже тиждень.

Інформація за телефоном +380097 651 87 79


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

    

Categories: News | Новини

Залишити відповідь