Карітас України реалізує проєкт Basic Needs 2023-2024

Карітас України надає фінансову допомогу на покриття базових чи медичних потреб для осіб з вразливих категорій, які проживають у населених пунктах Донецької і Запорізької областей з мешканцями до 5000 осіб, що знаходяться в зоні від 0 до 50 км від лінії фронту.

Дана допомога надається у рамках проєкту “Підтримка та забезпечення базових потреб особливо вразливих людей”  (Basic Needs 2023-2024) який реалізується за фінансової  підтримки Карітас Німеччини, Caritas Internationalis та Міністерства закордонних справ Німеччини Auswärtiges Amt. Проєктом передбачено надання фінансової підтримки для понад 6000 осіб.

Допомога може  включати сплату 10 800 грн на три місяці на одну особу для покриття базових потреб та 6 600 грн на три місяці на одну особу для медичних потреб, з можливістю використання коштів на ліки, медичне обладнання, діагностику, лікування та реабілітацію. Реєстрацією бенефіціарів на цей вид допомоги займаються лише працівники Карітасу Запоріжжя, Карітасу Волновахи та Карітасу Краматорськ.

У середині травня 2024 року в Карітас Запоріжжя відбувся моніторинговий візит представників донорів з  Карітасу Німеччини Ханни Кіквіцкі та  Пітера Отта. Під час візиту відбулися робочі наради за участі представників Карітасу України Вадима Хоменко, Оксани Чернявської та Марії Гнатів та проведено обговоренням потреб бенефіціарів, викликів у реалізації проєкту та визначення шляхів їх подолання пов’язаних зі зростаючою небезпекою загострення військових дій внаслідок прогнозованого контрнаступу ворога. Члени команди Карітасу Запоріжжя поділилися успішними історіями бенефіціарів, спільно з партнерами проговорили спірні питання, що виникають в процесі надання допомоги.

Разом з  мобільною бригадою проекту делегація партнерів здійснила виїзд для реєстрації бенефіціарів на отримання медичних грантів у с. Степне (розташоване на південний схід від Запоріжжя, за 30 км від лінії фронту) та безпосередньо поспілкувалися з ними.

Щирі слова вдячності бенефіціарів, які почула команда ще більше мотивують продовжувати надавати якісну своєчасну допомогу тим, хто постраждав від війни і потребує підтримки.

*Любі бенефіціари!

Почастішали випадки шахрайства в мережі про нібито грошову допомогу та бокси від Карітасу України.

Постійно телеграм-каналами та через інші соціальні мережі шириться інформація про нібито надання гуманітарних великодніх наборів та боксів з подарунками від Карітасу України із формою заявки, згідно якої є вимога надати персональні дані бенефіціарів.

Звертаємо Вашу увагу, що Міжнародний благодій фонд Карітас, Карітас України, а також локальні осередки, ніяким чином не мають відношення до даного процесу. Будь ласка, звертайсь по допомогу безпосередньо до локальних осередків Карітасу.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/